Перша леді Німеччини ознайомилася з реалізацією програми ЮНІСЕФ в одній з харківських шкіл
19 січня 2016 14:48 Міжнародне співробітництво
Перша леді Німеччини ознайомилася з реалізацією програми ЮНІСЕФ в одній з харківських шкіл Перша леді ФРН, патронеса Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Даніела Шадт з 17 по 19 січня перебуває з візитом у Харкові.

Як повідомив глава Харківського офісу ЮНІСЕФ Роман Шейко, мета її візиту - ознайомитися з проектами, які реалізуються фондом в Харкові. Один з таких проектів - надання психологічної допомоги дітям, які отримали стрес в результаті військових дій на сході України.

«Наш проект - це робота зі шкільними педагогами і психологами, які, в свою чергу, працюють з дітьми та їхніми батьками, що приїхали зі Сходу. У ході цього проекту групи психологів з різних шкіл Харкова беруть участь у спеціальних тренінгах. Школа №52 - одна з баз, де проводилося таке навчання. Ми працюємо з усіма дітьми, кому потрібна психологічна допомога: будь то фізичне насильство або якщо діти стали свідками бойових дій. Також ми надаємо психологічну допомогу батькам цих дітей», - підкреслив Роман Шейко.

За його словами, в Харківській області консультації психологів отримали близько 2 тис. дітей.

Як повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко, у Харкові навчаються 4450 дітей з числа тимчасово переміщених осіб: 3231 школяр і 1219 вихованців дитячих садків.

«Особливу увагу психологи приділяють дітям, які отримали стрес через бойові дії. Але також вони працюють з дітьми, чиї батьки загинули в зоні АТО або повернулися з війни інвалідами. Це діти-харків'яни, нам не потрібно забувати про них», - зазначила Ольга Деменко.

У ЮНІСЕФ зазначили, що програма надання психологічної допомоги працює в п'яти регіонах України: Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та Харківській. Програма «Комплексна психосоціальна підтримка дітей, підлітків та сімей, постраждалих в результаті військового конфлікту в Україні» функціонує за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Києво-Могилянською академією та за сприяння Міністерства освіти і науки України. У рамках реалізації програми спеціальну підготовку вже пройшли 400 психологів. Регіональним тренером програми в Харківській області є практичний психолог ліцею №89 Олена Нурієва.

За інформацією посла України в Німеччині Андрія Мельника, Федеральний уряд Німеччини виділив для ЮНІСЕФ в Україні 28 млн євро на підтримку дітей, які страждають від тривалого конфлікту на сході країни. Раніше Європейський Союз виділив ЮНІСЕФ 800 тис. євро на підтримку освітніх програм для дітей з Донбасу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини