Переселенцям в Харкові планують надавати житло і роботу
22 липня 2015 17:16 Міжнародне співробітництво
Переселенцям в Харкові планують надавати житло і роботу Заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 22 липня, у міськраді провів зустріч з новим директором координаційного бюро Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) Сабіне Мюллер.

Раніше німецьку організацію очолював Ніколас Хемпель, новий директор була призначена в червні поточного року.

Під час зустрічі сторони обговорили сфери співпраці, в яких можуть бути реалізовані проекти GIZ в Харкові. Зокрема, йшлося про допомогу вимушеним переселенцям з Донбасу. Низка програм вже була реалізована за підтримки німецької організації, і надалі Харківська міська рада сподівається на таку ж плідну співпрацю.

Як повідомив ІгорьТерехов, за останній рік Харківський регіон прийняв понад 100 тис. переселенців. Міська влада зробила все можливе, щоб допомогти жителям Донбасу, які змушені були покинути свої домівки, - діти вимушених переселенців були прийняті в міські школи і дитячі садки, величезну кількість людей було прийнято медичними установами міста, в Харкові з'явилися на світ діти переселенців, багато жінок-переселенок готуються стати матерями.

«Це велике навантаження на інфраструктуру і на бюджет міста. Але це наш обов'язок, і ми робимо все можливе, щоб допомогти цим людям», - підкреслив Ігор Терехов.

Також заступник мера подякував німецькій організації за допомогу у створенні модульного містечка для переселенців, який першим в Україні прийняв жителів Донбасу.

Серед подальших кроків у допомозі людям заступник міського голови визначив три напрями - це вирішення питання надання житла для переселенців, зокрема, реконструкція гуртожитків, які перебувають у комунальній власності міста, а також працевлаштування людей і їх соціальна адаптація.

У свою чергу Сабіне Мюллер висловила підтримку ініціативам міської влади Харкова і підкреслила, що співпраця з містом може розширитися. Вона зазначила гостинність Харкова відносно вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей і підкреслила, що найближчим часом німецьке товариство визначить подальші кроки, спрямовані на допомогу переселенцям в Харкові.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини