Онкохворі діти з Харкова відправляться на реабілітацію в Австрію
12 жовтня 2018 16:56 Суспільство
Онкохворі діти з Харкова відправляться на реабілітацію в Австрію Маленькі пацієнти онкогематологічного відділення Харківської міської дитячої клінічної лікарні №16 влітку відправляться на оздоровлення до Австрії.

Про це сьогодні, 12 жовтня, повідомила керівник проекту «Діти Чорнобиля» австрійської екологічної організації «Глобаль 2000» Юлія Друмель під час зустрічі з директором Департаменту соціальної політики Ларисою Болговою та представниками Департаменту охорони здоров'я.

В ході зустрічі сторони обговорили подробиці майбутньої поїздки. За словами Юлії Друмель, австрійське місто Ібс готове прийняти влітку групу з 12 дітей.

«Лікарі і адміністрація лікарні знають кожного свого пацієнта, хто в якому стані, і якщо дитина вже пройшла лікування і може подорожувати, вона потрапляє в групу. Дітей в поїздці супроводжують лікар і медсестра. В Австрії за станом здоров'я дітей спостерігає лікар, їх обстежують», - повідомила Юлія Друмель. Таким чином, протягом всього перебування на відпочинку маленькі харків'яни знаходяться під постійним медичним контролем австрійської сторони.

Юлія Друмель також зазначила, що поїздка до Австрії дуже позитивно впливає на дітей - під час подорожі вони забувають про свою хворобу, набираються нових сил і вражень.

«Ці діти місяцями перебувають у лікарні, для багатьох з них ця поїздка - можливість відпочити і отримати нові враження. Вони можуть піти в гори, відправитися на екскурсію до Відня, у музей. Ми намагаємося урізноманітнити їх перебування», - зазначила керівник проекту.

Також Юлія Друмель повідомила, що «Глобаль 2000» традиційно готує для маленьких пацієнтів подарунки до Нового року.

Зазначимо, що в серпні цього року австрійська організація в якості гуманітарної допомоги передала лікарні №16 нове обладнання - гематологічний аналізатор крові, а раніше - нове обладнання для реанімаційного відділення медзакладу.

«Спасибі велике за вашу підтримку і допомогу, для нас це дуже важливо. Ми завжди раді вам і з відкритим серцем співпрацюємо з вашою організацією, тому що маленькі пацієнти лікарні №16 - це наш біль», - зазначила Лариса Болгова.

Нагадаємо, що Харківська міська рада співпрацює з організацією «Глобаль 2000» вже 22 роки. Австрійська неурядова екологічна організація існує на спонсорські кошти противників атомних електростанцій і надає допомогу українським дітям, які постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи, дітям з онкологічними захворюваннями з Харківської, Луганської, Київської та Івано-Франківської областей, а також вимушеним переселенцям з Донбасу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини