Ольга Деменко: Батьківські внески повинні бути прозорими і добровільними
17 серпня 2017 16:41 Освіта
Ольга Деменко: Батьківські внески повинні бути прозорими і добровільними Кількість скарг з приводу батьківських внесків у в харківських школах зменшилася.

Про це сьогодні, 17 серпня, в прес-центрі міської ради повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

За її словами, якщо торік на адресу Харківського міського голови, в Департамент освіти надійшло 79 скарг, то в 2017 році - 10. Тобто ситуація покращилася, на що вплинуло кілька факторів, зокрема, створення в 2016 році робочої групи з вивчення питання залучення позабюджетних коштів, а також Міського батьківського комітету.

Ольга Деменко зазначила, що робоча група в складі батьків, директорів шкіл, депутатів провела п'ять засідань. У результаті були створені методичні рекомендації, які розмістили на сайтах і стендах навчальних закладів, в яких розповіли, як краще контролювати витрату благодійних внесків.

«Головним завданням було зробити так, щоб залучення позабюджетних коштів в навчальних закладах було прозорим і добровільним. Коли батьки чітко бачать, на що спрямовуються кошти, то у них виникає в сім разів менше питань. Цю тему ми не залишимо без уваги. Поки є звернення, нам є над чим працювати», - підкреслила Ольга Деменко.

Також вона зазначила, що в кінці серпня пройде форум Міського батьківського комітету, де оберуть нового голову.

«Результат спільної діяльності перевершив очікування. Ми прийшли до єдиних напрацювань, консолідували зусилля батьків і педагогів», - сказала директор департаменту.

Нагадаємо, щоб уникнути конфліктних ситуацій, міський голова Геннадій Кернес доручив створити робочу групу з вивчення питання залучення і використання благодійних внесків в дитячих садках і школах. 

Зазначимо, що за кошти міського бюджету в харківських школах цього року замінили 3 тис. вікон, відремонтують 168 покрівель, 64 інженерні системи, відкриють 15 нових стадіонів, закуплять нові сучасні кабінети з навчальних дисциплін.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини