Наступного року в Харкові збережуть пільговий проїзд у пасажирському транспорті
24 листопада 2017 13:16 Інфраструктура
Наступного року в Харкові збережуть пільговий проїзд у пасажирському транспорті Проїзд у метро і наземному транспорті для харків'ян, у яких є пільги, буде збережений у 2018 році за рахунок коштів міського бюджету.

Про це сьогодні, 24 листопада, в прес-центрі Харківської міської ради повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

«Згідно з проектом бюджету України на 2018 рік, ці витрати передані на місцевий рівень. І ті люди, які мали право пільгового проїзду в метро і наземному транспорті, його збережуть. Це досить дорого, але в умовах сьогоднішнього життя ми не перекладатимемо це на людей. У маршрутках пільги також збережуться», - повідомив Євген Водовозов.

За його словами, право на пільговий проїзд у місті мають близько 600 тис. осіб, в т.ч. 404 тис. пенсіонерів, які користуються послугами транспорту безкоштовно.

Євген Водовозов нагадав, що пільговий проїзд збережеться і після запровадження в місті системи єдиного електронного квитка «Eticket» (з 1 грудня - в наземному електротранспорті, з 1 січня - в Харківському метрополітені). Трохи пізніше з'явиться інформація про адреси, де люди зможуть отримати пільгові проїзні. Він зазначив, що ведуться перемовини з багатьма банками, щоб зробити цей процес максимально комфортним і швидким. До речі, якщо людина не має права на пільговий проїзд, то скористатися чужою карткою вона не зможе, оскільки потрібно буде пред'явити контролерам відповідне посвідчення.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини