Наступного року місто відремонтує півсотні трамваїв і закупить тролейбуси
28 грудня 2015 17:48 Місто
Наступного року місто відремонтує півсотні трамваїв і закупить тролейбуси Мінімум 50 трамваїв планують відремонтувати в Харкові в 2016 році.

Про це сьогодні, 28 грудня, повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес. Він зазначив, що для цього в міському бюджеті на наступний рік передбачені кошти. Крім того, 10 трамваїв будуть відремонтовані до кінця цього року.

Також Геннадій Кернес повідомив, що місто співпрацює з Європейським банком реконструкції та розвитку з питання отримання кредиту на купівлю тролейбусів.

Як повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, йдеться про суму 10 млн євро. «Ремонт тролейбусів коштує недешево, тому розглядаємо варіант покупки. У нас є контакт з ЄБРР з питання кредиту під муніципальну гарантію. У Харкові досить зношений тролейбусний парк, навіть незважаючи на те, що ми оновлювали склади в 2006 році. Крім того, нам потрібно закуповувати рухомий склад, враховуючи наші плани розвивати мережу електротранспорту», - підкреслив Євген Водовозов.

Нагадаємо, рішенням сесії Харківської міської ради від 23 грудня в 2016 році на капремонт трамвайних вагонів буде направлено 58,6 млн грн.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини