Надійшло нове обладнання для сміттєпереробного комплексу
09 жовтня 2018 14:03 ЖКГ
Надійшло нове обладнання для сміттєпереробного комплексу Найбільшу деталь - сито для сортування сміття - вивантажили сьогодні, 9 жовтня, на майданчику у Дергачівському районі, де йде будівництво багатофункціонального комплексу з переробки твердих побутових відходів.

Як повідомив заступник директора з технічних питань генерального підрядника Олександр Панченко, в функції сита входить пофракційне сортування сміття, при цьому устаткування розділене на сектори - для великих і дрібних твердих побутових відходів. Деталь привезена з Польщі, її довжина - 17 м, вага - 23 т. Встановлювати сито планують через півтора місяці, після завершення укладання фундаменту виробничої частини комплексу.

Одночасно в Дергачах ведуться роботи з облаштування нового полігону, який складатиметься з чотирьох майданчиків для збирання сміття, так званих карт.

«На 1-й і 2-й картах полігону ми закінчуємо монтаж гідроізоляційної мембрани і лінію збору фільтратів. Уздовж першої ділянки укладений фільтратопровід і змонтовані колодязі. До кінця року ми плануємо повністю завершити будівництво двох карт, облаштувати контрольно-пропускний пункт і завершити укладання фундаменту для будинку відділу сортування», - зазначив Олександр Панченко.

За його словами, після завершення будівництва майданчиків полігону і введення їх в експлуатацію діючий полігон в Дергачах буде закритий. Загальна площа нового майданчика для збирання сміття складе 15 га. Вводити в експлуатацію новий полігон планують також частинами: спочатку перші дві карти - це приблизно 7 га, потім - решту дві. Крім того, на старому полігоні, який вже закритий, ведеться облаштування установок для збирання газу і переробки його в електроенергію.

«Зараз тут монтуються трубопроводи, протягом двох тижнів будуть підключені газові свердловини, і ми почнемо експериментальне збирання газу. Згодом паливо використовуватиметься в промислових потребах. Всього на старому полігоні ми плануємо встановити 17 свердловин», - повідомив Олександр Панченко.

Згідно з проектом, сміттєпереробний комплекс включатиме в себе новий сучасний полігон, установку для збирання і переробки газу і виробничу частину - будівлю лінії сортування загальною площею 4 тис. кв м.

«Це те, чого не мають інші полігони в Україні. Тут будуть створені складські приміщення для складування вторинної сировини, також буде сформована в'їзна група - це контрольно-пропускний пункт, вагова, мийка коліс і гаражі, тобто вся інфраструктура, необхідна для повноцінної роботи комплексу», - підкреслив заступник директора.

Нагадаємо, проект будівництва комплексу з переробки ТПВ з системою збирання полігонного газу та виробництва електроенергії в Дергачівському районі інвестує Світовий банк. Повністю завершити всі роботи планується до кінця 2019 року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини