На вулиці Залізничній відновлено освітлення
22 грудня 2014 18:16 Місто
На вулиці Залізничній відновлено освітлення Зовнішнє освітлення в кінці мікрорайону Сортировка, по вул. Залізничній в Ленінському районі, було відкрито після реконструкції сьогодні, 22 грудня.

Нагадаємо, конфлікт між мешканцями будинків та балансоутримувачем електромереж - Південною залізницею - стався на початку грудня, коли Південна залізниця, не повідомивши мешканців мікрорайону, повністю відключила в ньому зовнішнє освітлення. Проблема з освітленням торкнулася 8 будинків, в яких проживає більше 100 харків'ян.

У ході першої зустрічі з жителями мікрорайону, яка відбулася 15 грудня, керівництво Департаменту комунального господарства пообіцяло відновити освітлення до кінця поточного року.

Як зазначив сьогодні директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін, всього в мікрорайоні було встановлено 37 залізобетонних опор і 40 світильників потужністю 100 Вт, а для заживлення мереж зовнішнього освітлення було змонтовано 1,4 км повітряної мережі. «Жителі вперше сьогодні побачили біля своїх будинків дійсне вуличне освітлення, яке відповідає всім нормам. Харківська міська влада робить все для того, щоб люди жили в безпечному і облаштованому місті», - зазначив Віктор Кітанін. При цьому він підкреслив, що в планах міської влади - досягти 100%-го рівня освітлення міста.

У свою чергу в ході зустрічі з жителями голова Адміністрації Ленінського району Максим Мусєєв зазначив, що доручення відновити зовнішнє освітлення на цій ділянці було дано Харківським міським головою Геннадієм Кернесом. «Ці будинки були передані у комунальну власність Харкова в 2007 році, проте з вини Південної залізниці електромережі не були передані на баланс міста, не утримувалися належним чином, прийшли в непридатність або застаріли. Міський голова дав доручення відновити мережі освітлення, і вже через два тижні ця робота була виконана. Люди багато років були без світла і сьогодні заслуговують на певні комфортні умови - на освітлені вулиці в темний час доби», - підкреслив Максим Мусєєв.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини