На вулиці Шатилівській приступили до заміни аварійної тепломагістралі
07 вересня 2018 13:29 ЖКГ
На вулиці Шатилівській приступили до заміни аварійної тепломагістралі На вулиці Шатилівській почалися будівельні роботи з заміни тепломагістралі.

Виявилося, що на місці прокладання нової тепломережі багато років тому було встановлено п'ять гаражів. Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 7 вересня, виїхав на місце робіт і зустрівся з їхніми власниками.

Перший віце-мер пояснив, що ця магістраль дуже важлива - забезпечує теплом жителів Шевченківського району, Салтівського житлового масиву, і перед початком нового опалювального сезону стару мережу необхідно замінити, щоб уникнути аварій. Оскільки гаражі стоять на місці пролягання теплотраси, їх необхідно демонтувати. Про те, як це краще зробити, Ігор Терехов обговорив з їх власниками.

Власник одного з гаражів, пенсіонер Володимир Кийко розповів, що користується своїм гаражем давно - з 1990-х років, у нього є паспорт, документ, що засвідчує право власності, і зараз головне - зберегти гараж і місце в цьому районі. До ремонтних робіт він поставився з розумінням: «Від цього залежить якість опалення нашого міста, я це розумію, але хотів би, щоб з розумінням поставилися і до наших проблем».

За підсумками зустрічі було прийнято рішення перенести гаражі на кілька метрів далі - розібрати і встановити на новому місці. Міська рада взяла на себе зобов'язання надати допомогу у виконанні будівельних робіт.

«Думаю, ми досягли взаєморозуміння з власниками. Відбулася не дуже легка розмова. Кожна людина, маючи власність, не хоче її віддавати, але, думаю, ми знайшли той алгоритм дій, який влаштовує і нас, як міську владу, і КП «Харківські теплові мережі», яке здійснює тут перекладання магістралі, і власників. До понеділка отримаємо висновок фахівців, і з кожним власником буде підписано угоду про перенесення його об'єкта», - повідомив Ігор Терехов.

Зазначимо, колишня магістраль на вул. Шатилівській була діаметром 1000 мм, нову, в поліуретані, прокладуть діаметром 1200 мм з урахуванням утеплювача. Гарантійний термін експлуатації нової магістралі - понад 20 років.

Нагадаємо, що в Харкові замінять кілька магістральних тепломереж. Роботи з їх заміни проводяться за кошти міського бюджету, а матеріали закуповуються за кредитні ресурси Світового банку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини