На вулиці Клочківській ремонтують магістральну теплокамеру
17 серпня 2017 16:06 ЖКГ
На вулиці Клочківській ремонтують магістральну теплокамеру Заміна дефектних ділянок трубопроводів діаметром 1200 мм у межах теплової камери проводиться зараз в районі вул. Клочківської, 191.

Як повідомив сьогодні, 17 серпня, начальник Шевченківської філії КП «Харківські теплові мережі» Євген Кривко, ця вузлова магістральна камера є ключовою в теплопостачанні міста. Вона обладнана телемеханікою з виведенням на центральний диспетчерський пункт, дренажними насосами, засувками з електроприводом. У камері проходить трубопровід діаметром 1200 мм, який постачає тепло на всю нагірну частину Шевченківського району і частину Київського району. З камери виходить теплотраса, від якої отримують тепло і гарячу воду мешканці Олексіївського житлового масиву. А якщо ТЕЦ-5 не працює, то через цю теплокамеру гаряча вода також подається в Холодногірський і Новобаварський райони.

«Теплова камера експлуатується майже 40 років, тому всі трубопроводи, металоконструкції, залізобетонні конструкції вичерпали свій ресурс. Зараз ми замінюємо дефектні ділянки трубопроводів. Ці роботи дорогі, технічно дуже складні, але коли ми їх виконаємо, то надійність системи значно підвищиться, що дасть нам можливість більш надійно працювати в осінньо-зимовий період», - зазначив Євген Кривко.

Закінчити всі роботи на магістральній тепловій камері планується до 22 серпня.

Загалом, станом на 16 серпня, в Шевченківській філії КП «ХТМ» до роботи в осінньо-зимовий період підготовлені 11 із 13 локальних котелень, районна котельня на Павловому Полі (на 90%), дві насосні станції (на 90%), 44 з 53 центральних та індивідуальних теплових пунктів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини