На вихідних у Харкові пройде День музики
21 червня 2018 16:54 Культура
На вихідних у Харкові пройде День музики Харків приєднається до Всесвітнього дня музики: 23 червня у місті пройде низка цікавих заходів.

Фестиваль «День музики» проходить у місті вп'яте. З кожним роком збільшується масштаб фестивалю: з'являються нові майданчики, стилі, музиканти та проекти з суміжних сфер мистецтва. Цього року разом з музикантами свято для городян будуть створювати актори, танцюристи, лектори, художники. Артисти виступатимуть у самих різних місцях - по місту працюватимуть 40 відкритих і закритих майданчиків. Виступлять колективи фолкової і джазової музики, хіп-хопу і класики, панк-року і госпелу.

Відкриє фестиваль виступ оркестру та солістів «Сxid OPERA» на сходах Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка. Гості фестивалю першими побачать презентацію фрагмента нової опери «Сват мимоволі». Також у цей день Харківська обласна філармонія запрошує городян на відкриту репетицію симфонічного оркестру і органний концерт. Окремою подією стане виступ духових оркестрів перед оперним театром. Також пройде концерт у дворику Харківського обласного радіо. 

Організатори зазначають, що харків'яни почують не тільки кращих харківських музикантів, а й більше дізнаються про історію музики, зможуть взяти участь у музичному джемі, уроках танцю, послухати акустику католицького собору, промарширувати з військовим оркестром і покататися разом з велопарадом. 

«День музики» - масштабний волонтерський проект, створений харків'янами для харків'ян. Ми хочемо подарувати місту свято і зробити так, щоб якомога більше людей змогло прийняти у ньому участь і побачити, скільки всього цікавого є у нашому місті. Головне правило Дня музики у всьому світі - вільна музика, вільний простір. Ми запрошуємо всіх, хто любить музику, виходити на вулицю з музичними інструментами і приєднуватися до свята», - зазначила співорганізатор фестивалю Аліна Ханбабаєва.

Вхід на всі заходи - безкоштовний.

З повною програмою фестивалю можна ознайомитися тут

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини