На відкриття пам'ятника Висоцькому до Харкова приїде його син Микита
19 серпня 2013 11:47
На відкриття пам'ятника Висоцькому до Харкова приїде його син Микита Меморіальний комплекс «Вертикаль», що включає пам'ятник Володимиру Висоцькому, буде відкритий 21 серпня, напередодні Дня міста.

В урочистому відкритті комплексу візьме участь син актора і співака Микита Висоцький. Початок церемонії відкриття - о 17:00.

Зазначимо, комплекс «Вертикаль» названий на честь однойменного фільму, в якому одну з головних ролей зіграв Володимир Висоцький. Пам'ятник акторові і співакові встановлений біля Палацу спорту. У комплекс також входить скеледром, який буде використовуватися спорстменами для тренувань і проведення змагань різного рівня й буде єдиною в Україні спорудою такого типу.

Нагадаємо, пам'ятник Володимиру Висоцькому біля харківського Палацу спорту вирішили звести в пам'ять про концерти артиста, які відбулися у травні 1978 року незабаром після відкриття самого палацу. Для створення пам'ятника був проведений конкурс на кращий проект, в результаті якого був обраний проект харків'янина Олександра Демченка. Висота монумента складає більше 5 м. Скеледром висотою 18 м у формі арки розташовується на невеликій відстані за пам'ятником Володимиру Висоцькому і як би обрамляє монумент. Нагорі скеледромі облаштують оглядовий майданчик, але не туристичного, а практичного призначення - на нього будуть підійматися тільки скелелази.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини