На станції метро «Історичний музей» пройшло навчання
15 грудня 2018 04:16 Місто
На станції метро «Історичний музей» пройшло навчання Тренувальні навчання пройшли сьогодні вночі, 15 грудня, на ст. м. «Історичний музей» Харківського метрополітену.

У них взяли участь працівники підприємства, курсанти Національного університету цивільного захисту України, представники поліції, медики. Учасники навчань відпрацьовували дії у випадку повітряної тривоги.

За легендою, на станцію почали прибувати люди, які почули відповідний сигнал оповіщення. Завдання персоналу полягало в забезпеченні безперешкодного прийому всіх, хто заходив на станцію. Для цього були відкриті всі двері, а турнікети та ескалатори увімкнені на пропуск досередини. Роль статистів виконували курсанти НУЦЗУ.

Коли вони дісталися платформи, станцію перевели в особливий режим роботи: там встановили питний фонтанчик і відкрився медпункт для тих, хто потребує медичної допомоги.

Головний інженер КП «Харківський метрополітен» Ігор Дем'яненко зазначив, що персонал впорався з поставленим завданням.

«Під час повітряної тривоги на всіх станціях метрополітену здійснюватиметься укриття населення. Тому сьогодні ми відпрацьовували дії співробітників у випадку виникнення подібної ситуації, перевіряли перемикання технічних засобів і проходження інформації. Загалом, усе спрацювало, як треба», - повідомив Ігор Дем'яненко.

Він також нагадав, що пасажирам метро у випадку різних непередбачених і надзвичайних ситуацій необхідно зберігати спокій і слухати оповіщення через гучномовець.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини