На сесії планують затвердити Стратегію розвитку Харкова до 2020 року
07 грудня 2016 15:54 Місто
На сесії планують затвердити Стратегію розвитку Харкова до 2020 року Стратегію розвитку міста Харкова до 2020 року розглянуть депутати на найближчій сесії міської ради, яка відбудеться 21 грудня.

Як повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, такий підхід до планування для Харкова є інноваційним.

Він повідомив, що в процесі підготовки документа було проведено 11 круглих столів, на яких обговорили розвиток міста за різними напрямками, а також 12-й - підсумковий, на якому експерти і представники громадськості узагальнили напрацювання і пропозиції. У розробці проекту стратегії взяли активну участь понад 1000 представників різних сфер Харкова. При створенні стратегії орієнтувалися на світові та європейські тенденції розміщення продуктивних сил і найбільш передові концепції розвитку міст майбутнього. У документі визначені місія, стратегічні та оперативні цілі і завдання для розвитку міста.

За словами Олексія Чубарова, Стратегія максимально конкретно відображає потреби громади Харкова. Її проект був представлений широкій громадськості в ході міжнародного форуму «Харків - стратегія успіху». У роботі форуму взяли участь понад 250 осіб, в їх числі - експерти з Польщі, Австралії та Німеччині. Пізніше проект Стратегії розглянули на конференції і семінарі за участю міжнародних експертів.

«Стратегія розвитку Харкова дозволить збільшити темпи соціально-економічного розвитку, рівня добробуту і соціальної задоволеності харківської громади, приверне міжнародних інвесторів, в тому числі і міжнародних грантових фондів, до тісної співпраці. Слід зазначити, що низка великих міжнародних донорів для здійснення спільних програм з підтримки муніципалітетів основною умовою висувають якраз наявність у міста Стратегії розвитку. З цією ж вимогою виступає і Державний фонд регіонального розвитку», - зазначив Олексій Чубаров.

Проект Стратегії розвитку міста Харкова до 2020 року перебуває у відкритому доступі на сайті Харківської міської ради, сайтах «Навігатор інвестора» і «Харків - стратегія успіху», де викладені фото і відеоматеріали з усіх круглих столів.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини