На Салтівці відкрили пам'ятник князю Володимиру
21 липня 2013 11:03
На Салтівці відкрили пам'ятник князю Володимиру Відкриття пам'ятника Святому рівноапостольному князю Володимиру відбулося сьогодні, 21 липня, на території Свято-Володимирського храму (вул. Героїв Праці, 43а).

Церемонія відкриття почалася божественною літургією у Свято-Володимирському храмі, після якої всі віруючі пройшли хресною ходою до місця відкриття і освячення пам'ятника.

У заходах взяв участь архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій.
«Цей рік ювілейний, рік 1025-річчя з дня Хрещення Київської Русі. І згадуючи Святого рівноапостольного князя Володимира, який хрестив у водах Дніпра всіх віруючих, ми відкрили і освятили його пам'ятник на території Свято-Володимирського храму. Це знак того, що Харків вшановує пам'ять великого князя, який дав нам віросповідання, який у всі часи допомагав і рятував наш народ і стверджував віру, надію і любов», - підкреслив владика Онуфрій.

Зазначимо, що освячення храму Святого рівноапостольного князя Володимира відбулося 18 серпня 2012 року. Місце під будівництво храму було освячено в 1995 році, будівництво розпочато у 2000-му. У 2006 році був
освячений нижній приділ храму.

Довідка. Святий рівноапостольний князь Володимир - просвітитель і хреститель Русі. У 988 році князь Володимир хрестив киян у водах Дніпра, тим самим почавши звернення слов'ян у християнство. Він на віки вперед визначив духовну долю православного народу. Канонізований Католицькою і Православною церквами як Святий рівноапостольний князь Володимир. Відомий також як Володимир Великий, Володимир Святий, Володимир І. День пам'яті - 15 липня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини