На Олексіївці будують тунелі до майбутнього електродепо
09 серпня 2018 10:55 Інфраструктура
На Олексіївці будують тунелі до майбутнього електродепо Перші 200 м перегінних тунелів до електродепо на Олексіївці зводять будівельники.

Всього заплановано побудувати 700 м тунелів, які з'єднають ст. м. «Перемога» з елекродепо.

Як повідомила директор КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» Наталія Лінник, роботи на об'єкті ведуться цілодобово і мають п'ятий рівень складності. Глибина котловану, де зводять тунелі, - 11 м, а його ширина - більше 15 м. Вчора метробудівці встановили і змонтували у ньому металевий затвор вагою 14 т. 

«Це герметичні ворота, які закриваються і перекривають доступ у той відсік, який треба вкрити. Він знаходиться у відкритому стані і закривається тільки у надзвичайних ситуаціях, що не заважає руху поїздів на лінії», - зазначила Наталія Лінник. 

Сам конструктив споруди виконаний вже на 70%. «Залишилася ділянка котловану, у якій зараз ведуться роботи з підготовки ізоляції під тунелі, ведуться роботи з бетонування стін і перекриттів зовнішніх конструкцій, розпочато роботи зі зворотної засипки, демонтажу кріплення», - розповіла Наталія Лінник. 

Всі ці роботи планують завершити протягом півтора-двох місяців, виконати зворотну засипку і вже з середини вересня почати благоустрій території. Зверху на тунелі покладуть бетонну плиту, дорогу заасфальтують, встановлять знаки і відновлять рух транспорту за старою схемою. Всі роботи на будмайданчику зараз ведуть за кошти міського бюджету.

Продовження будівництва - ще 500 м перегінних тунелів і безпосередньо електродепо - проводитимуть за кредитні кошти європейських банків.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини