На Мироносицькій відкрили меморіальну дошку архітектору Сергію Петрову
18 червня 2014 17:26
На Мироносицькій відкрили меморіальну дошку архітектору Сергію Петрову Меморіальну дошку заслуженому архітектору України, ветерану війни Сергію Петрову відкрили сьогодні, 18 червня, на будинку по вул. Мироносицькій, 69.
Пам'ятний знак відкрили в день народження Сергія Петрова, якому сьогодні виповнилося б 90 років. У будинку, де 72 роки жив і працював педагог, архітектор і художник, зібралися його колишні колеги, учні та родичі.

Як повідомив колишній учень Сергія Мануїловича, головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, ініціаторами створення пам'ятної дошки став колектив Харківського національного університету будівництва та архітектури, а також члени Харківської обласної організації Національної спілки архітекторів України. Спроектував меморіальний знак Володимир Гавриш.

Ще один вихованець Сергія Петрова, ректор Харківського національного університету будівництва та архітектури Юрій Шкодовський підкреслив, що його наставник проектував будівлі не тільки в Харкові, а й в Кривому Розі, Дніпропетровську та інших містах України. Одним з головних якостей видатного архітектора він назвав педагогічний талант, який допоміг виховати тисячі вже відомих у країні фахівців.

Довідка. Сергій Мануїлович Петров (1924 - 2012) - художник-графік, архітектор. Був учасником Великої Вітчизняної війни, будучи ще студентом, почав працювати в Харківському проектному науково-дослідному інституті. Пізніше працював на кафедрі проектування Харківського національного університету будівництва та архітектури.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини