На харківських очисних спорудах пройшли тактико-спеціальні навчання
02 червня 2016 15:33 Місто
На харківських очисних спорудах пройшли тактико-спеціальні навчання Тактико-спеціальні навчання з питань цивільного захисту пройшли сьогодні, 2 червня, на міських очисних спорудах №1 комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал».

У них взяли участь працівники підприємства, рятувальники, представники СЕС, вибухотехнічної служби, медики. Учасники навчань відпрацьовували дії у випадку викиду хлору на підприємстві.
 
За легендою навчань, працівники очисних споруд отримали повідомлення про те, що на комплексі стався викид хлору в повітря. Далі задіяним службам довелося оперативно і злагоджено виконати всі необхідні інструкції та протоколи. Підбиваючи підсумки, заступник начальника Головного управління ДСНС України в Харківській області Анатолій Торяник зазначив, що основна мета навчань була виконана.

«На даному виробництві використовується хлор, тому можливий вибух. Перше, що потрібно, - встановити витік хлору та убезпечити персонал і прилеглі житлові будинки, а також евакуювати постраждалих і співробітників в безпечну зону, потім ліквідувати наслідки аварії. Цей захід був спрямований на злагодженість, взаємодію та навчання особового складу», - підкреслив Анатолій Торяник.

Як зазначив заступник генерального директора з експлуатації каналізаційного господарства - директор комплексу «Харківводовідведення» Віктор Булгаков, очисні споруди - це об'єкт підвищеної небезпеки, тому перевірка дій підрозділів підприємства в умовах надзвичайної ситуації завжди актуальна.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини