На чотирьох станціях метро відремонтують підземні переходи
02 квітня 2019 18:23 Інфраструктура
На чотирьох станціях метро відремонтують підземні переходи Капітальний ремонт пішохідних підземних переходів Харківського метрополітену проведуть цього року на чотирьох станціях.

Про це сьогодні, 2 квітня, на засіданні постійної комісії з питань забезпечення громадського порядку, дотримання законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян Харківської міськради повідомив заступник директора КП «Підземне місто» Олександр Ткач.

Він нагадав, що торік капітальний ремонт був виконаний на восьми пішохідних переходах метро. Цього року ремонтні роботи вже розпочаті на станціях метро «Завод імені Малишева», а також «Індустріальна», де ведеться масштабна реконструкція виходів з метро і прилеглої до них зони. Крім того, в планах підприємства на 2019 рік - відремонтувати виходи на станціях метро «Імені О.С. Масельського» та «Спортивній».

«Пішохідні переходи метрополітену не ремонтувалися практично з початку їх введення в експлуатацію, а це понад 40 років. І наше першочергове завдання - провести капітальний ремонт на всіх станціях», - зазначив Олександр Ткач.

Також він нагадав, що в січні цього року був відкритий після ремонту і довгоочікуваний для харків'ян підземний перехід в районі цирку, розташований за адресою: пл. Бугримової, 2. За словами заступника директора, на цьому об'єкті було проведено складні ремонтні роботи, були застосовані технології водозниження та гідроізоляції. Однак через два тижні невідомі вчинили акт вандалізму і обмалювали перехід графіті.

Як повідомив Олександр Ткач, на наступному етапі робіт підприємство займеться благоустроєм та поточним ремонтом приміщень переходів. «Ми плануємо замінити і облагородити усі некрасиві торгові точки в переходах. У нас вже готові дизайнерський проект і тематичні ескізи, які стануть обличчям кожної з станцій», - зазначив Олександр Ткач.

Також заступник директора повідомив, що сьогодні в штаті підприємства працюють контролери, які стежать, щоб у переходах метро не було стихійної торгівлі. «У разі виявлення подібних фактів ревізори залучають на допомогу поліцію. Завдяки такій роботі на сьогоднішній день практично вдалося побороти це явище», - констатував Олександр Ткач.

Зазначимо, всього на балансі КП «Підземне місто» знаходяться 61 підземний перехід і 177 пішохідних виходів. За п'ять років роботи підприємства були капітально відремонтовані 54 виходи зі станцій метро - по 8-12 об'єктів на рік.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини