На честь свята Великодня в парку Горького відбувся великий хоровий концерт
01 травня 2016 16:13 Місто
На честь свята Великодня в парку Горького відбувся великий хоровий концерт Масштабні заходи з нагоди свята Великодня відбулися сьогодні, 1 травня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

На головній алеї парку встановили 10-метровий храм, прикрашений 5,7 тис. писанок, які були заздалегідь розмальовані школярами.

Як зазначив перший заступник міського голови Ігор Терехов, ця скульптура - початок нової традиції, яку в подальшому планують продовжити.
 
«Сьогодні ми відзначаємо велике православне свято Пасхи. Вчора до Харкова прибув благодатний вогонь з Єрусалиму, і ми передали його в усі храми Харкова. Це традиція, яку заснував Харківський міський голова Геннадій Кернес. Я думаю, що храм з писанок, який встановлено тут, у парку Горького, теж стане доброю традицією для нашого міста», - розповів Ігор Терехов.

Також він привітав зі святом всіх гостей парку від імені Геннадій Кернеса і побажав усім міцного здоров'я та благополуччя.
 
«Нам Бог дав можливість зберегти Харків в важкі часи. Бог дасть нашому місту мир, процвітання і успіх», - зазначив Ігор Терехов, вітаючи харків'ян.

Під час заходу за кращі писанки, які увійшли в скульптуру храму, були нагороджені творчі гуртки та художні школи Харкова, в яких діти виконували свої роботи.
 
Також в парку відбувся великий концерт хорів, які виконували твори на пасхальну тематику. У концерті взяли участь хори Харківської духовної семінарії, Дитячої музичної школи №15, НТУ «ХПІ», педагогічного університету та гуманітарно-педагогічної академії. У фіналі програми виступив зведений хор з 150 чоловік. Також в концерті взяли участь оркестри.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини