На будівлі театру Пушкіна встановили меморіальну дошку Олександру Барсегяну
26 березня 2013 19:27
На будівлі театру Пушкіна встановили меморіальну дошку Олександру Барсегяну Меморіальну дошку почесному харків'янину, народному артисту України Олександру Барсегяну відкрили сьогодні, 26 березня.

Меморіальну дошку встановили на будівлі Харківського державного академічного російського драматичного театру ім. О. С. Пушкіна, яким він довгий час керував.

У церемонії відкриття взяли участь заступники Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан та Ігор Терехов, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, вдова Олександра Барсегяна, його колеги та друзі, харків'яни.

«Я щасливий і вдячний долі за те, що вона дозволила мені познайомитися з людьми, які прославляли наше місто. Таким був Олександр Барсегян. Сьогодні можна сказати, що ім'я Олександра Сергійовича вписане золотими літерами не тільки в історію театру ім. Пушкіна, але й в історію нашого рідного міста. Я думаю, що меморіальна дошка буде завжди знаходитися на будівлі театру, і всім, хто знав Олександра Сергійовича, знають його за розповідями, буде нагадувати про цю дивовижну людину», - підкреслив Михайло Добкін.

«Ми зібралися сьогодні, щоб ще раз згадати про чудову людину - Олександра Сергійовича Барсегяна. Ми знаємо, скільки сил він вклав у відновлення будівлі театру, який внесок він зробив у його розвиток. Ми всі пишаємося тим, що Олександр Сергійович жив і працював в місті Харкові. Упевнений, що всі будуть пам'ятати про таку легендарну людину», - зазначив Ігор Терехов.

Довідка. Олександр Барсегян (1929 - 2011) - український режисер, народний артист Української РСР, професор, академік Академії педагогічних наук України. Протягом багатьох років він поєднував творчу роботу в театрі з педагогічною діяльністю: керував акторською студією Київського театру оперети, був завідувачем кафедри режисури Харківського інституту мистецтв ім. І. П. Котляревського. Активний громадський діяч, Олександр Барсегян був заступником голови Харківського міжобласного правління Спілки театральних діячів України. Удостоєний звань заслуженого артиста УРСР (1965 р.), заслуженого діяча мистецтв (1969 р.), народного артиста УРСР (1978 р.), нагороджений орденом Трудового Червоного прапора (1986 р.), Почесною грамотою Кабінета міністрів України (2004 р.), орденом «За заслуги» III ступеня (2004 р.). 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини