Молодіжні ради з різних міст обмінялися в Харкові проектами та ідеями
07 червня 2017 16:10 Місто
Молодіжні ради з різних міст обмінялися в Харкові проектами та ідеями Молодіжне засідання Асоціації міст-володарів Призу Європи відбулося сьогодні, 7 червня, в малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка.

 

У заході взяли участь делегати Молодіжних рад з семи міст України: Одеси, Дніпра, Запоріжжя, Херсона, Миколаєва, Луцька та Ужгорода, а також представники Польщі та Німеччини. Тема зустрічі: «Молодіжна політика в сфері культури. Бути в тренді, зберігаючи історію».

Представники Молодіжних рад Херсона, Запоріжжя і Миколаєва поділилися своїми ідеями і досвідом реалізації соціальних і культурних проектів.

Наприклад, з ініціативи Молодіжної ради в Запоріжжі вже 5-й рік проводиться масштабне свято «Фестиваль сім'ї», яке вже полюбилося жителям міста.

«Однозначно ми будемо вибирати кращі ідеї на прикладі інших міст, систематизувати і згодом реалізовувати їх в нашому місті, і сподіваємося, що вони сподобаються харків'янам», - зазначив заступник Харківського міського голови у справах сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко.

У свою чергу представники Молодіжної ради при Харківському міському голові презентували колегам успішний досвід реалізації Міжнародного театрального фестивалю «Платформа 77», який проходив в місті 18-21 травня. Голова Молодіжної ради Михайло Лазарєв запропонував провести подібний проект не тільки в Харкові, а одночасно в семи містах України.

«Ми бачимо, що за допомогою такого проекту можуть налаштовуватися культурні діалоги між містами. Тому ми пропонуємо колегам перейняти у нас цей досвід і спільними зусиллями проводити такі ж фестивалі в інших містах. Ми можемо обмінюватися знаннями та творчими колективами. Наприклад, коли проводився перший фестиваль «Платформа 77», в ньому взяли участь колективи з Одеси, Львова, Києва, Польщі та Німеччини», - зазначив Михайло Лазарєв.

За його словами, фестиваль «Платформа 77» охоплює шість областей мистецтва: театр, естрада, кіно, музика, танці і цирк. Кожне з міст може вибрати одне з цих напрямків і разом з харківськими колегами реалізувати у себе цей творчий проект.

Представники інших міст підтримали цю ініціативу.

«Ми приїхали сюди за новим досвідом. Ми знаємо, що в Харкові успішно втілюються в життя цікаві творчі ідеї. Ми хочемо перейняти цей позитивний досвід і реалізувати в своєму місті щось нове», - зазначила голова Молодіжної ради при Луцькому міському голові Софія Ройко.

В кінці зустрічі гості в дискусійній формі обговорили проблеми культури в суспільстві.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини