Молодіжні ради Харкова та Одеси обмінюються досвідом
28 березня 2019 17:24 Місто
Молодіжні ради Харкова та Одеси обмінюються досвідом Представники Молодіжної ради при Одеському міському голові сьогодні, 28 березня, приїхали до Харкова для обміну досвідом.

У зустрічі молодіжних рад двох міст взяли участь Харківський міський голова Геннадій Кернес, його заступники, керівники профільних департаментів, депутати міськради.

«Молодіжна політика має бути спрямована на те, щоб молодь знала, що у неї є майбутнє, що у неї є підтримка. Саме так ми намагаємося вибудовувати молодіжну політику в Харкові. Наше місто - це студентська столиця, тут навчаються майже 200 тисяч студентів, а всього проживають близько 400 тисяч молодих людей. У Харкові молодь дуже креативна й енергійна. Всі її ідеї та творчу енергію ми спрямовуємо в позитивне русло, на конкретний результат», - зазначив Геннадій Кернес.

Як розповіла голова Молодіжної ради при Одеському міському голові Христина Шовкун, їхня молодіжна рада - найперша в Україні, оскільки була створена ще в 2004 році. Проте, одесити готові вчитися у харків'ян, які в такому форматі працюють всього три з половиною роки. До речі, якщо в одеській молодіжній раді налічується 60 осіб, то в харківській - понад 200.

«Нам вже 15 років, і нещодавно у нас було сформоване шосте скликання молодіжної ради. Але ми все одно приїхали повчитися у Харкова - міста, яке стрімко розвивається і молодіжна політика якого знаходиться на висоті», - підкреслила Христина Шовкун.

Голова Молодіжної ради при Харківському міському голові Михайло Лазарєв розповів гостям про підсумки роботи в 2018 році. Він звернув увагу на те, що 95% проектів були реалізовані за позабюджетні кошти, а саме - за рахунок приватних компаній, донорів та за допомогою грантів.

«У нас молодіжна рада стала дієвим інструментом залучення до міста ресурсів і їх примноження. Для нас самих це також великий досвід, який стане в нагоді в майбутній професійній діяльності», - зазначив Михайло Лазарєв.

Сьогодні гості з Одеси відвідали «Офіс реформ Харкова», КП «БТІ» і Харківську міськраду, а завтра вони побувають у саду ім. Шевченка, в парку ім. Горького, Регіональному центрі послуг, «Ландау-центрі» та Центрі гендерної культури.

Наступного тижня представники Молодіжної ради при Харківському міському голові поїдуть до Одеси з візитом у відповідь.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини