Молодих художників запрошують до участі у Національній бієнале
21 грудня 2018 10:16 Культура
Молодих художників запрошують до участі у Національній бієнале Друга бієнале молодого мистецтва оголошує відкритий конкурс для художників і художниць віком до 35 років.

Про це повідомляється на сайті Міністерства культури. Відібрані за результатом конкурсу роботи будуть представлені в експозиції основної програми Бієнале, яка пройде у вересні 2019 року у Харкові.

До участі в конкурсі запрошуються молоді художники з усіх регіонів України віком до 35 років і творчі об'єднання, вік більшості учасників якого повинен бути також до 35 років. Обмежень по техніці і видам художньої діяльності немає.

Подання заявок на участь стартувало 18 грудня і звершиться 9 березня. Ознайомитися з умовами участі та відправити заявку можна тут.

Нагадаємо, що Бієнале молодого мистецтва заснована Міністерством культури і є одним з наймасштабніших подій, яку ініціювала держава в області сучасного візуального мистецтва в Україні. Вперше Бієнале відбулася в 2017 році в Києві під назвою «Фестиваль молодих українських художників», в якому взяли участь 67 молодих художників і творчих колективів. Всього організатори отримали 394 заявки з усієї України.

Другим містом проведення, за рішенням Міністерства культури, був обраний Харків. Інституція-організатор в Харкові - Харківська муніципальна галерея в партнерстві з «ЕрміловЦентром» та PR-агентством «Bagels & Letters». Для другої Бієнале куратори основної програми запропонували концепцію: «Здається, я заходжу в наш сад».

Глава оргкомітету конкурсу Тетяна Тумасян зазначає: «Бієнале - це спосіб показати погляд на світ нового покоління в українському візуальному мистецтві, відкрити нові імена і сприяти реалізації молодих художників і художниць. В решті-решт, подивитися навколо себе і на себе крізь призму актуального мистецтва».

Фестиваль відбудеться в Харкові у вересні 2019 року і триватиме майже півтора місяці. У жовтні міжнародне журі оголосить переможців конкурсу.

Зазначимо, в рамках Бієнале також відбудуться освітня і дитяча програми і будуть презентовані позаконкурсні мистецькі проекти, мистецькі акції та перформанси.

Партнери проекту - Харківська міська рада та Харківська школа архітектури.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини