Модернізація ліфтового господарства та внутрішньобудинкових електромереж дозволить економити до 2,6 млн кВт на рік
06 вересня 2013 15:43
Модернізація ліфтового господарства та внутрішньобудинкових електромереж дозволить економити до 2,6 млн кВт на рік Реалізація програми «Модернізація інженерного обладнання житлового фонду Харкова» дозволить знизити витрати з утримання житлового фонду на 6,8 млн грн та економити 2,6 млн кВт електроенергії на рік.

Про це сьогодні, 6 вересня, в ході панельної дискусії на V Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» повідомив перший заступник директора комунального спеціалізованого підприємства «Харківміськліфт» Володимир Білоус.

Він нагадав, що «Програма модернізації інженерного обладнання житлового фонду Харкова» була прийнята в січні 2012 року і передбачає зменшення показників використання енергетичних і матеріальних ресурсів шляхом проведення капітального ремонта та заміни ліфтів, облаштування систем диспетчеризації, а також капремонтів внутрішньобудинкових електромереж.

Так, програмою передбачено капітальний ремонт 377 ліфтів, що складе 6% загальної кількості ліфтів, які перебувають в експлуатації, на суму 39,3 млн грн. Це дозволить скоротити витрати на технічне обслуговування ліфтів на 1,9 млн грн/рік і заощадити 791 тис. кВт електроенергії на суму 192,7 тис. грн/рік. Загальна сума економії за рік складе 2,1 млн грн.

Згідно з даною програмою, заміна 120 ліфтів (на загальну суму 36 млн грн) дозволить скоротити витрати на техобслуговування ліфтів на 983,6 тис. грн/рік, а також заощадити 252 тис кВт електроенергії на суму 61,4 тис. грн/рік. Загальна сума економії за рік складе 1,045 млн грн, підкреслив Володимир Білоус.

За його інформацією, підприємство також планує виконати диспетчеризацію на 750 ліфтах на суму 9,1 млн грн, що дозволить охопити всі ліфти в місті контролем з пульта диспетчера без участі електромеханіків-обхідників. Реалізація проекту зменшить витрати на суму 3,3 млн грн/рік.

Поряд з цим, «Харківміськліфт» в ході капітального ремонту внутрішньобудинкових електромереж замінює світильники на енергозберігаючі антивандальні. На сьогодні підприємством встановлено енергозберігаючі світильники в 532 будинках загальною кількістю 3893 одиниці. Крім того, «Харківміськліфт» запланував проведення заміни у 348 будинках на загальну суму 15 млн грн. Володимир Білоус підкреслив, що реалізація цієї частини проекту дозволить за рахунок заміни 7 тис. 594 енергоємних світильників на енергозберігаючі заощадити 1,6 млн кВт електроенергії на суму 393,6 тис. грн на рік.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини