Місто виділить 1,5 мільйона гривень для кредитів на утеплення будинків
21 грудня 2016 12:27 ЖКГ
Місто виділить 1,5 мільйона гривень для кредитів на утеплення будинків 1,5 млн грн виділять з міського бюджету Харкова для відшкодування відсоткової ставки за кредитами для утеплення будинків харків'ян.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 21 грудня, на сесії Харківської міської ради.

Згідно з рішенням, компенсацію на термомодернізацію житла харків'яни можуть отримати в рамках державної програми часткової компенсації утеплення приміщень.

Як повідомив раніше заступник Харківського міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, за рахунок міського бюджету фізичним особам, які візьмуть банківський кредит на енергоефективні заходи (наприклад, утеплення будинку), планується компенсувати облікову ставку Нацбанку України.

«Держава частково компенсує тіло кредиту - 35% для фізичних осіб і 40% для ЖБК та ОСББ. Наша програма буде діяти тільки для фізичних осіб. Навантаження на людей зменшиться, і їм буде вигідніше користуватися цими кредитами», - повідомив Михайло Фатєєв.

Зазначимо, держпрограма з часткової компенсації кредитів на утеплення будинків введено в дію з жовтня 2016 року. Кредити на термомодернізацію в Україні видають державні банки: «Ощадбанк», «Укргазбанк» і «Укрексімбанк».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини