Місто підписало меморандум з німецьким банком «KfW»
30 серпня 2018 17:29 Міжнародне співробітництво
Місто підписало меморандум з німецьким банком «KfW» Меморандум про наміри щодо проекту «Реконструкція та реновація муніципальної інфраструктури міста Харкова» був підписаний сьогодні, 30 серпня, у Харківській міській раді.

Підпис під документом поставили перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов та директор Німецького банку розвитку «KfW» в Україні Лутц Хорн-Хааке.

Нагадаємо, раніше «KfW» висловив готовність надати Харкову кредит у розмірі 52 млн євро на оновлення муніципальної інфраструктури. Йдеться про реконструкцію об'єктів КП «Харківводоканал» і модернізацію 60 шкіл і дитсадків із застосуванням енергоефективних технологій.

Як повідомив Ігор Терехов, банк готовий виділити 52 млн євро кредитних коштів і додатково 3 млн євро у вигляді гранту на комплексний проект «Реконструкція та реновація муніципальної інфраструктури міста Харкова». Це дозволить реконструювати діючі насосні станції з заміною технічно зношених ділянок водопроводу і розподільних мереж (32 млн євро), а також провести реконструкцію 60 об'єктів бюджетної сфери із застосуванням енергоефективних технологій (16 млн євро). Ще 7 млн ​​євро «KfW» планує використовувати на експертні та консультативні послуги в рамках реалізації проекту. Кредит буде виданий на 30 років під 2% річних з 10-річним пільговим періодом. Для надання кредиту необхідні державні гарантії.

Ігор Терехов зазначив, що для міста Харкова подібна фінансова допомога буде вкрай важливою.

«У меморандумі вказаний алгоритм, за яким ми разом із німецькими партнерами надалі діятимемо. Це два дуже великих для Харкова проекти. Перший - з заміни зношеного обладнання та трубопроводів великого діаметру, щоб місто стабільно було з водою. Упевнений, що це дасть потужний імпульс розвитку «Харківводоканалу». Другий проект, з утеплення дитсадків і шкіл, не менш важливий, бо це в перспективі зменшить витрати з бюджету на опалення цих об'єктів», - зазначив перший віце-мер.

Як повідомив Лутц Хорн-Хааке, основна мета меморандуму - закріпити усні домовленості з містом для подальших кроків.

«Тепер ми подамо цей документ до Міністерства економічного розвитку і співпраці Німеччини на затвердження. Якщо все пройде за планом, то виділення кредиту можливе наприкінці наступного року», - підкреслив представник «KfW».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини