Міськрада виділила кошти на закупівлю нової техніки та реконструкцію саду Шевченка
24 лютого 2016 11:49 Бюджет
Міськрада виділила кошти на закупівлю нової техніки та реконструкцію саду Шевченка Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міста на 2016 рік.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 24 лютого, на сесії міськради.

Як повідомила заступник Харківського міського голови - директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, був зменшений обсяг субвенцій із державного бюджету на виплату допомоги сім'ям з дітьми, надання пільг і житлових субсидій населенню та інших передбачених законодавством пільг. Поряд із цим був збільшений обсяг субвенції з держбюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях на 0,6 млн грн.

Також була врахована субвенція з обласного бюджету на забезпечення централізованих заходів із лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет в сумі 25,1 млн грн.

Крім того, на сесії був збільшений обсяг видатків бюджету міста за рахунок коштів перевиконання доходів і економії витрат в кінці 2015 року.

Так, на придбання обладнання для харчоблоків, господарського інвентарю, оплату послуг із повірки лічильників і протипожежної обробки дерев'яних конструкцій, проведення капітальних ремонтів у загальноосвітніх навчальних закладах міста було спрямовано 45,1 млн грн.

Витрати на придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів, медичного обладнання, оплату молочних сумішей дітям перших двох років життя з малозабезпечених сімей, енергоносіїв, проведення капітальних ремонтів закладів охорони здоров'я були збільшені на 50,1 млн грн.

На оплату праці працівникам Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, а також проведення ремонтних робіт в установах соціального захисту населення було спрямовано 3,1 млн грн.

На фінансову підтримку Московського районного відділення Харківської міської спілки ветеранів Афганістану було передбачено 82,1 тис. грн.

На поповнення матеріального резерву паливно-мастильних матеріалів для міських пожежно-рятувальних підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області було спрямовано 199 тис. грн.

На виплату стипендій Харківської міської ради спортсменам-кандидатам на участь в ХХХІ Літніх Олімпійських іграх та ХV Літніх Паралімпійських іграх було заплановано 0,5 млн грн, на реконструкцію спортивних майданчиків з установкою спортивних гімнастичних комплексів - 13,2 млн грн, на придбання дитячих ігрових і спортивних майданчиків - 2 млн грн.

На виконання повноважень, переданих органам місцевого самоврядування, з питань реєстрації речових прав на нерухоме майно, підприємницької діяльності, місця проживання та надання інших адміністративних послуг було передбачено 10,2 млн грн.

На забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам комунальних підприємств міста було спрямовано 26 млн грн.

На реконструкцію саду ім. Шевченка, в т.ч. пам'ятки архітектури національного значення «Університетський ботанічний сад», а також Харківського зоопарку було заплановано 33,5 млн грн.

На придбання сміттєвозів, автогрейдерів, снігоприбиральної техніки, автомобілів для аварійних служб комунальних підприємств міста було додатково спрямовано 62,3 млн грн.

Крім того, в бюджеті міста були збільшені асигнування на поточний і капітальний ремонт житлового фонду на 33 млн грн, реконструкцію Московського проспекту - на 28 млн грн, реконструкцію водопровідних і каналізаційних мереж - на 13,8 млн грн, утримання зливової каналізації і об'єктів водозниження - на 9,4 млн грн. Також були виділені кошти на поточний ремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів на прибудинковій території, будівництво зупиночних кишень для міського транспорту з майданчиками очікування (6,3 млн грн).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини