Міська влада просить Мінохоронздоров'я виділити кошти для хворих рідкісними захворюваннями
18 квітня 2018 12:28 Медицина
Міська влада просить Мінохоронздоров'я виділити кошти для хворих рідкісними захворюваннями Харківська міська рада домагається виділення коштів із держбюджету і спецхарчування для хворих на рідкісні (орфанні) захворювання.

Відповідне звернення до Міністерства охорони здоров'я та до Комітету з питань бюджету Верховної Ради України було прийняте сьогодні, 18 квітня, на сесії Харківської міськради.

Як було зазначено у зверненні депутатів, загальна потреба на 2018 рік для забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними продуктами для спеціального дієтичного споживання в місті Харкові становить 73,2 млн грн: 8,2 млн грн - на лікування фенілкетонурії, 19,9 млн грн - гемофілії, 4,5 млн грн - акромегалії, 14,1 млн грн - мукополісахаридоза II типу, 7,9 млн грн - ревматоїдного артриту. Для забезпечення дорослих з такими захворюваннями річна потреба становить 36 млн грн, для дітей - 37 млн ​​грн.

Як було зазначено, згідно з постановою Кабінету Міністрів, безперебійне та безкоштовне забезпечення громадян, які страждають на орфанні захворювання, лікарськими засобами та харчовими продуктами, закупленими за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, здійснюється в межах бюджетних призначень.

З урахуванням фінансових можливостей міського бюджету Харкова в 2018 році на забезпечення жителів міста, які страждають на орфанні захворювання, ліки і продукти для спеціального дієтичного споживання було виділено 11,4 млн грн, що становить 15,5% від загальної потреби.

«З огляду на вищевикладене, Харківська міська рада звертається з проханням розглянути можливість виділення додаткових коштів в рамках медичної субвенції, передбаченої Законом України «Про Державний бюджет на 2018 рік», для забезпечення жителів міста, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними продуктами для спеціального дієтичного споживання в повному обсязі», - сказано у зверненні.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини