Міська влада допоможе переможцям конкурсу «Харків - стратегія успіху» в пошуку інвесторів
23 вересня 2016 16:32 Місто
Міська влада допоможе переможцям конкурсу «Харків - стратегія успіху» в пошуку інвесторів Нагородження призерів конкурсу інвестиційних проектів «Харків - стратегія успіху» відбулося сьогодні, 23 вересня, в міській раді.

Дипломи авторам проектів, що отримали 2-е і 3-і місця, вручили заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан та начальник Управління інвестиційного розвитку та іміджевих проектів Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Вікторія Грецька-Миргородська.

Другі і треті місця дісталися проектам з найрізноманітніших напрямків. Вчені, співробітники комунальних підприємств, лікарі, громадські діячі міста запропонували розвивати безліч напрямків. Так, є пропозиція запровадити датчик з приладом звукового попередження для людей з вадами зору працівників підприємств, створити центр медико-психологічної реабілітації дітей та підлітків з груп соціального ризику, організувати пішохідну туристичну зону «Старе місто», вже розроблено програму «Шкільний автобус» для дітей з обмеженими можливостями розвитку.

Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що всі проекти заслуговують на увагу інвесторів. «Думаю, інвестори повинні стати в чергу. Для мене як члена експертної ради було важко вибрати кращі пропозиції, але пророблена робота з розробки, презентації Стратегії розвитку міста до 2020 року свідчить про те, що і міська влада, і жителі небайдужі до розвитку Харкова. Дякую за вашу роботу і бажання зробити наше місто краще», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Зокрема, КП «Харківводоканал» і Харківський національний університет радіоелектроніки розробили проект з розробки і впровадження технологічної лінії утилізації мулового осаду стічних вод і виробництва альтернативного біопалива на міських очисних спорудах №2 Комплексу «Харківводовідведення». Начальник управління з питань науки та інновацій «Харківводоканалу» Сергій Пилигримм повідомив, що проектом уже зацікавилися в Китаї. Його реалізація дозволить не тільки поліпшити екологічну ситуацію, утилізуючи відходи, а й виробляти тепло і електроенергію.

Вікторія Грецька-Миргородська повідомила, що всі проекти будуть, по необхідності, доопрацьовані і оприлюднені. Всі авторські права будуть захищені. Міська влада допоможе їх популяризувати серед потенційних інвесторів. Крім того, учасники розробки стратегії зможуть брати участь в міжнародних виставках та інших заходах, спрямованих на реалізацію програм.

«Затвердження Стратегії розвитку відбудеться на найближчій сесії. Це буде не проект, а робочий документ, що вимагатиме реалізації», - повідомила начальник управління.

Зазначимо, що презентація проекту Стратегії розвитку міста Харкова до 2020 року відбулася 16 вересня під час Міжнародного форуму «Харків - стратегія успіху». Тоді ж нагородили переможців конкурсу інноваційно-інвестиційних проектів.

З детальною інформацією про конкурс, проекти і Стратегію розвитку міста можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини