Міська рада удосконалює використання системи державних закупівель
24 січня 2018 16:19 Економіка
Міська рада удосконалює використання системи державних закупівель Семінар-тренінг з використання моніторингових інструментів «DoZorro» для отримання ефективності державних закупівель у системі «ProZorro» пройшов сьогодні, 24 січня, у Харківській міській раді.

Харків посів четверте місце серед 18 міст України, які ефективно використовують електронну торгову систему «ProZorro.Продажі», і зараз підключається до роботи з моніторинговим порталом «DoZorro», де будь-хто може надати зворотний зв'язок державному замовнику або постачальнику, суспільству або правоохоронним органам про проведену процедуру закупівлі, обговорити та оцінити умови конкретної закупівлі, проаналізувати закупівлі окремого замовника. Основний функціонал порталу - надання структурованого відгуку, який зможе проаналізувати комп'ютерна програма.

У семінарі, проведеному за ініціативою мерії, взяли участь заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, директор програми інноваційних проектів «Transparency International Ukraine» Віктор Нестуля, представники «DoZorro», а також Маріупольської міської ради.

Слухачів - представників виконавчих органів влади, громадськості - ознайомили з практичними питаннями роботи з моніторинговим порталом «DoZorro» та успішним досвідом міста Маріуполя, який, згідно з рейтинговими оцінками, посідає лідируючі позиції по роботі у цій системі. Віктор Нестуля продемонстрував функціонал, з яким працюватимуть учасники системи, показав, як увійти в портал, як працювати з відгуками, які помилки варто враховувати. Директор програми та інші лектори відповіли на запитання слухачів.

««Ми попросили представників програми «Transparency International Ukraine», яка є координатором всіх програм, пов'язаних з державними закупівлями в Україні, провести семінар-тренінг по роботі в системі і в єдиному кабінеті, який створений спеціально для міста Харкова. Кабінет був створений за нашою ініціативою, його робота дозволяє зробити публічні закупівлі більш прозорими. Через кабінет можна подивитися, які були здійснені закупівлі, висловити свої зауваження, пропозиції. Незважаючи на те, що Харків також у лідерах, не можна зупинятися, потрібно постійно вдосконалювати роботу, вивчати досвід інших міст і ділитися своїм. Всі закупівлі повинні бути прозорими, очевидними і публічними. Це реалізація того завдання, яке ставить перед нами Харківський міський голова Геннадій Кернес», - повідомив Михайло Фатєєв.

Він також зазначив, що економія бюджетних коштів при проведенні закупівель через систему «ProZorro» склала у 2017 році до 300 млн грн.

«На 2018 рік ставимо завдання і далі розвиватися. Вчора був підписаний закон України, який стосується подальшого вдосконалення системи державних закупівель. Вдосконалюємося ми, вдосконалюється законодавство, відповідно, ми розробляємо заходи для того, щоб зробити закупівлі за рахунок коштів міського бюджету максимально ефективними», - підкреслив заступник міського голови.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини