Міська рада оголошує конкурс соціальних проєктів
30 вересня 2020 10:35 Місто
Міська рада оголошує конкурс соціальних проєктів Управління з соціальних питань Департаменту соціальної політики з 1 жовтня оголошує конкурс соціальних проєктів (заходів), розроблених громадськими організаціями соціального спрямування.

Конкурс проводиться в рамках реалізації Програми сприяння безпечній життєдіяльності у сфері соціального захисту населення міста Харкова на 2021-2025 рр. Громадські іціативи будуть реалізовані у 2021 році за рахунок міського бюджету. 

Мета конкурсу - розвиток партнерства з інститутами громадянського суспільства соціального спрямування та  залучення їх до розв’язання соціальних проблем цільових груп населення міста Харкова, надання соціальних послуг відповідно до визначених пріоритетних напрямків.

Конкурсні пропозиції можуть подавати інститути громадянського суспільства (ІГС) соціального спрямування, які є юридичними особами і зареєстровані не пізніше ніж за шість місяців до оголошення проведення конкурсу. ІГС може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій. 

Ініціативи, які подаються на конкурс, мають бути спрямовані  на вирішення таких пріоритетних завдань:

- впровадження інноваційних соціальних технологій щодо реабілітації та адаптації в суспільство людей з інвалідністю;
- розвиток міської мережі раннього втручання для надання послуг дітям з порушеннями розвитку та сім’ям,  які їх виховують;
- надання соціальної допомоги і підтримки ветеранам війни;
- супровід людей з інвалідністю з метою забезпечення їх життєдіяльності;
- надання соціально-психологічної підтримки та консультаційний супровід сімей;
- організація надання допомоги постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у т.ч. екстреного реагування;
- надання допомоги бездомним та безпритульним громадянам;
- соціально-психологічна допомога та підтримка соціально вразливих верств населення територіальної громади, які опинились в складній життєвій ситуації (в тому числі залежних від психоактивних речовин);
- надання правової допомоги соціально вразливим верствам населення;
- здійснення заходів щодо підвищення якості надання соціальних послуг;
- соціальна реабілітація та залучення людей похилого віку до активної участі в суспільному житті міста.

Проєкти (заходи) можуть включати такі види діяльності: надання соціальних послуг; проведення семінарів, конференцій, засідань за круглим столом  (з врахування норм діючого законодавства, в т.ч. вимогами до карантинних заходів з метою запобігання поширення COVID-19) тощо.

Конкурсна пропозиція має бути підготовлена державною мовою і містити такі документи: заяву про участь у конкурсі; аплікаційну форму (опис соціального проєкту (заходу) та кошторис витрат; інформацію про діяльність інституту громадянського суспільства та іншу додаткову інформацію.

Скановану конкурсну пропозицію (з усіма підписами та печатками) необхідно подати до 16:00 2 листопада на електронну адресу: [email protected] (у форматі PDF та Microsoft Word). 

Представників організацій при розробці проектів просять враховувати норми чинного законодавства, в т.ч. вимоги до карантинних заходів з метою запобігання поширенню COVID-19. Також умовами конкурсу передбачається, що відповідальність за наслідки використання інформації, що міститься в конкурсній пропозиції, несе учасник.

Зазначимо, що обсяг фінансування одного проєкту становить до 100 тис. грн. Крім того, має бути передбачено співфінансування в розмірі не менше 15% власного внеску інституту громадянського суспільства.

З більш детальною інформацією про оформлення конкурсної пропозиції та Положенням про конкурс можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини