Мер Харкова став одним з перших пасажирів нового поїзда метро
21 серпня 2015 16:59 Місто
Мер Харкова став одним з перших пасажирів нового поїзда метро Новий склад виробництва Крюківського вагонобудівного заводу пустили сьогодні, 21 серпня, на Салтівській лінії Харківського метрополітену.

Одним з перших пасажирів нового поїзда став Харківський міський голова Геннадій Кернес. Після поїздки він зазначив, що тепер в комфортабельному складі щодня їздитимуть до 200 тис. пасажирів.

«Я тут, тому що я вирішив особисто перевірити комфортність нових вагонів цього складу. Життя змусило мене змиритися з тим, що поки я прикутий до інвалідного візка, і я сам хотів подивитися, наскільки комфортабельний новий склад і наскільки там зручно людям з особливими потребами. Адже моїм завданням є зробити все можливе, щоб Харків був комфортним, зручним і доступним для всіх», - підкреслив Геннадій Кернес.

Мер Харкова зазначив, що в пріоритетах міської влади зберегти динаміку розвитку метрополітену. Зокрема, завершити будівництво ст. м. «Перемога» і почати будівництво в бік вулиць Державінськой та Одеської. У програму розвитку метро входить також і придбання нового рухомого складу. Прикладом цьому і є сьогодні пуск на лінію нового поїзда.

Довідка. 1 липня 2015 року експлуатаційний парк Харківського метрополітену поповнився новим 5-вагонним складом виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Це перший з десяти складів, запланованих для експлуатації в Харкові.

Нові вагони обладнані асинхронним тяговим приводом з електродвигунами змінного струму потужністю 180 кВт. Місткість складу - 1550 пасажирів. Кузов вагона виконаний з вуглецевої сталі з подвійним ресорним підвішуванням, вагони обладнані притулити-розсувними дверима, системою внутрішнього і зовнішнього відеоспостереження, примусовою вентиляцією, герметичними вікнами. У вагонах встановлені антивандальні сидіння, а також є спеціальні місця, обладнані для пасажирів з обмеженими можливостями.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини