Медицина Харкова в цифрах: в місті створили аналітичний сайт
19 жовтня 2020 16:56 Медицина
Медицина Харкова в цифрах: в місті створили аналітичний сайт Харківська міська рада за підтримки проєкту «TAPAS» впровадила інтерактивний дашборд про роботу закладів охорони здоров'я на основі відкритих даних.

Дашборд стане в нагоді користувачам, які хочуть дізнатися про роботу та фінансування комунальних закладів охорони здоров’я, найпоширеніші захворювання, закупівлю медичного обладнання та фармацевтичної продукції. Сервіс допоможе обрати сімейного лікаря, а також отримати рекомендації щодо діагностики стану здоров’я. 
  
За словами заступника Харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олега Дробота, візуалізація медичних даних дозволить підвищити якість надання послуг, бо саме таке завдання поставив міський голова Геннадій Кернес.

Віцемер зазначив, що інформація представлена у зручному форматі - у вигляді аналітичного дашборду.

«Впевнений, що це важливий крок для нашого міста. Я радий співробітництву з організацією «TAPAS». 2020 рік офіційно оголошений у Харкові роком медицини. З одного боку, його важливість полягає у впровадженні другого етапу медреформи, що реалізується на загальнонаціональному рівні, а з іншого - у комплексній цифровій трансформації галузі, яку впроваджує місцева влада», - повідомив Олег Дробот. 

Він зазначив, що цифрова трансформація стосується не лише розвитку ІТ-інструментів, а й ефективного управління даними. Громадяни зможуть отримати інформацію про обсяг коштів, який надійшов до лікарні, і кількість послуг, які були надані, а аналіз даних щодо захворюваності дасть можливість приймати обґрунтовані управлінські рішення щодо розвитку галузі охорони здоров'я.

«Медичні дані мають значний потенціал, навіть з урахуванням того, що вони є конфіденційними, й оприлюднювати їх можна лише у знеособленому вигляді. Харківська міська рада оприлюднила в формі відкритих даних інформацію про візити пацієнтів та встановлені лікарями первинної ланки діагнози. Це означає, що підприємці, дослідники, активісти та журналісти можуть використовувати ці набори для створення власних продуктів. Відкриті дані забезпечують прозорість діяльності закладів охорони здоров’я. Користувачі можуть моніторити роботу сімейних лікарів щодо проведення прийомів та надання медичних послуг», - повідомив Олег Дробот. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини