Майстер «Тепломереж» загинув через порушення техніки безпеки
16 березня 2017 13:36 Оперативна інформація
Майстер «Тепломереж» загинув через порушення техніки безпеки Працівник КП «Харківські теплові мережі» 1968 року народження загинув 14 березня в каналі теплотраси, порушивши правила техніки безпеки.

Як повідомили в прес-службі КП «ХТМ», трагедія сталася у Слобідському районі.

Майстер ділянки самостійно вирішив перевірити напівпрохідний канал теплотраси довжиною 127 м, проігнорувавши заборону головного інженера філії підприємства. Ця ділянка теплотраси будувалася на початку 1970-х років за старими будівельними нормами, які не передбачали оглядових колодязів на поворотах, що не дозволяє забезпечувати достатнє вентилювання каналу. Робота в подібних каналах і підземних спорудах без застосування спеціального обладнання заборонена.

Через 30 хвилин після того, як чоловік спустився в колодязь, його стали шукати. За допомогою спецтехніки робітники розкрили канал теплотраси в трьох місцях. Тіло було виявлено за 80 метрів від вхідного колодязя. За результатами судово-медичної експертизи попередня причина смерті поки не встановлена, призначена додаткова експертиза.

Як повідомили на підприємстві, загиблий майстер багато років працював в КП «ХТМ», був грамотним і відповідальним працівником. Тепер належить встановити, що змусило чоловіка піти на такий ризикований вчинок в обхід усіх заходів безпеки.

Генеральний директор КП «ХТМ» Сергій Андрєєв та співробітники підприємства висловлюють щирі співчуття рідним та близьким загиблого.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини