Майдану Карла Маркса повернуть первісну назву
13 жовтня 2011 18:38
Майдану Карла Маркса повернуть первісну назву Майдан Карла Маркса стане Благовіщенським.

Таке рішення ухвалили сьогодні, 13 жовтня, на міській комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища у зв'язку зі зверненням депутата Харківської міської ради Максима Мусєєва. Члени комісії одноголосно постановили повернути майдану його первісну назву, втрачену за радянської влади.
Також на засіданні комісії ухвалили рішення встановити на базарному майдані Благовіщенського ринку пам'ятну стелу на честь історичних подій - масового знищення мирного населення військовими злочинцями.
Крім того, члени комісії вирішили встановити меморіальні дошки Героям Радянського Союзу полковникові Олександру Толмачову і генерал-лейтенантові Івану Пятихіну на будівлі загальноосвітньої школи №41 у районі ж/д ст. «Основа», льотчику-космонавту Валентинові Бондаренку на будівлі по пров. Бондаренко, а також воїну-інтернаціоналісту Володимирові Киселю на будинку по пр. Людвіга Свободи, 35, де він мешкав.
Також на засіданні ухвалили рішення про оформлення вул. Культури як історико-культурного об'єкта. На базі цієї вулиці планують створити екскурсійну зону.
Крім цього, члени комісії вирішили встановити меморіальний знак на честь загиблих велосипедистів. Місце буде узгоджено на найближчих засіданнях комісій.

Довідка. Майдан Карла Маркса - один з найстаріших у місті. Благовіщенську церкву побудовали тут не пізніше від 1659 року. Храм надалі неодноразово перебудовували. У 1901 році він набув сучасного вигляду. Сьогодні Свято-Благовіщенський собор Української Православної Церкви є перлиною храмової архітектури Харкова та всієї України. Собор посідає центральне місце на пл. Карла Маркса.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини