Масштабна реконструкція трамвайних колій у центрі Харкова завершиться до кінця жовтня
10 вересня 2015 16:35 Інфраструктура
Масштабна реконструкція трамвайних колій у центрі Харкова завершиться до кінця жовтня Перший етап реконструкції трамвайних колій у центрі Харкова, на ділянці від пл. Конституції до пл. Павлівської, закінчиться до 20 жовтня.

Про це сьогодні, 10 вересня, повідомив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

За його словами, процес реконструкції йде практично без збоїв, на ділянках вже почали укладати рейки. До кінця жовтня роботи на цій ділянці будуть завершені, і по нових коліях поїдуть трамваї.

«Наступного року розпочнемо роботи на самій пл. Павлівській, де також реконструюємо трамвайну колію, вузол розв'язки з вул. Кооперативною, відремонтуємо дорогу. Потрібно зазначити, що в Україні тільки ми застосовуємо польську технологію перекладки рейок. Це недешево, але виправдано, тому що ми будуємо не на рік, два, три, не на якісь каденції, а на десятиліття. Поляки застосовують цю технологію багато років, так будуємо і ми. Після закінчення всіх робіт харків'яни отримають абсолютно європейську дорогу з європейськими трамвайними коліями та зручними переїздами через них», - зазначив Євген Водовозов.

За його словами, наступного року також планується продовжити реконструкцію колій на пр. Московському, закінчити роботи на перетині вул. Героїв Праці та вул. Академіка Павлова. Але ще цього року - з 15 вересня - почнеться капремонт колій на вул. Жовтневої революції.

«На капремонт колій, переїздів цього року планувалося спрямувати близько 200 млн грн. Це безпрецедентні обсяги для трамваїв. Ми заздалегідь проектуємо десятки ділянок, щоб визначити пріоритети і якомога менше закривати трамвайний рух. І хочу, щоб харків'яни знали: де б не починалися роботи, це в жодному випадку не означає зняття трамваїв, це тільки капітальний ремонт», - підкреслив заступник міського голови.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини