Країни Європи потребують кваліфікованих IT- фахівців з Харкова
08 жовтня 2013 13:10
Країни Європи потребують кваліфікованих IT- фахівців з Харкова Європейські країни потребують кваліфікованих IT- фахівців і працівників у сфері машинобудування, які є в Харкові.

Про це сьогодні, 8 жовтня, під час форуму «Угода про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з європейськими партнерами - шлях до підвищення конкурентоспроможності регіонів», який проходить у Харкові, повідомив Надзвичайний та Повноважний Посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм.

«Харків - лідер в Україні за кількістю фахівців у галузі інформаційних технологій. При цьому в Європі не вистачає фахівців у галузі машинобудування та IT», - підкреслив посол.

Він зазначив, що трудові ресурси - один з плюсів економіки України, яка готується підписати Угоду про асоціацію з ЄС. У цьому плані Україна може конкурувати з іншими країнами. Також Україна має ряд привілеїв в аграрній і транспортній сферах.

У свою чергу заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов підкреслив, що Україні достатньо близько десяти років, щоб повністю інтегруватися до Європи. У довгостроковій перспективі економіка України відчує плюси, хоча в перші п'ять років буде важко. За його словами, у разі успішної євроінтеграції вже через десять років українці, які навчатимуться в Європі, почнуть повертатися в Україну.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини