Конкурси, флешмоб і велопарад - харків'ян запрошують на 12-й Велодень
17 травня 2017 14:06 Спорт
Конкурси, флешмоб і велопарад - харків'ян запрошують на 12-й Велодень 12-й Велодень пройде в суботу, 20 травня, в Харкові під гаслом «Рулиш ти!».

Як повідомив сьогодні, 17 травня, в прес-центрі Харківської міської ради директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, очікується, що в Велодні візьмуть участь 15 тис. любителів велоспорту. Приєднатися до колон велосипедистів можна буде в різних районах міста. З раннього ранку колони велолюбителів почнуть формуватися на вул. Одеській (перехрестя вул. Зернової і пр. Гагаріна), на Салтівці (біля ТРЦ «Караван»), Олексіївці (пр. Людвіга Свободи, 41), на Нових Домах (перехрестя пр. Московського і вул. Харківських Дивізій), Холодній Горі (біля Будинку офіцерів), в районі ХТЗ (пр. Індустріальний, біля фонтану). З метою безпеки та організації дорожнього руху колони супроводжуватимуть поліцейські.

«Цього року для Велодня не випадково обрано гасло «Рулиш ти!». Цим заходом ми не тільки підтримуємо велосипедистів, а й формуємо культуру велоїзди. На заході буде проведено безліч майстер-класів, конкурсів, велосипедистам роздадуть пам'ятки з правилами дорожнього руху. Щороку Велодень проходить в хорошій дружній атмосфері. Ми запрошуємо до участі всіх харків'ян і гостей міста. Можна приїхати сім'єю, в незвичайному костюмі, взяти участь в велопараді та флешмобі і добре провести час», - зазначив Олексій Чубаров.

Після того, як всі велосипедисти з'їдуться до головного місця проведення заходу, - на пл. Свободи, з їхньою участю пройде традиційний флешмоб. Як зазначив начальник управління з питань фізичної культури і спорту Костянтин Курашов, взяти участь у флешмобі можуть усі бажаючі. Учасники флешмобу створять фон для напису «Я ♥ Харків» (букви вже будуть намальовані, а «серце» заповнять волонтери з червоними кулями). Костянтин Курашов нагадав, що два роки тому на Велодні велосипедисти створили фігуру велосипеда, а торік - символ міста, фігуру Дзеркального струменя. 

Після флешмобу пройде велопробіг, який стартує об 11:00 біля пам'ятника козаку Харько. Велосипедисти проїдуть за таким маршрутом: пр. Науки - вул. Отакара Яроша - пр. Науки - вул. Новгородська - вул. Динамівська - вул. Сумська - вул. Ярослава Мудрого - вул. Алчевських - вул. Чернишевська - вул. Скрипника - вул. Сумська - пл. Свободи. Велосипедисти їхатимуть по лівій стороні пр. Науки, а права буде доступна для руху транспорту.

Після велопараду для його учасників і гостей на пл. Свободи організують розважальну програму. Організатори встановлять фотостенди, дитячі майданчики з конструкторами і зонами для малювання, проведуть гонки на біговелах з призами, ярмарок з ігровими стендами, змагання з велотріалу, тест-драйви та майстер-класи.

Як повідомила голова оргкомітету Велодня Вікторія Смагіна, пройдуть велогонки для дітей, велогонки для дорослих на дитячих велосипедах і вперше за 12 років проведуть розіграш велосипедів і різних гаджетів для них від спонсорів заходу.

З детальними умовами конкурсів і більш детальною інформацією про велосвято можна ознайомитися на сторінках Велодня у соціальних мережах «Facebook» і «Вконтакте».

Зазначимо, що безпеку під час Велодня будуть забезпечувати 100 патрульних і 7-8 автоекіпажів. Крім того, близько 20 поліцейських самі візьмуть участь у велопараді. На час проведення велопробігу частина вулиць буде перекрита. Харків'ян просять з розумінням поставитися до тимчасових незручностей.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини