Комунальники прибирають сміття на території приватного сектора
24 квітня 2019 12:37 Екологія
Комунальники прибирають сміття на території приватного сектора Прибирання і вивезення сміття проводиться сьогодні, 24 квітня, у приватному секторі по вул. Мініна у Немишлянському районі.

Як повідомив директор ТОВ «Харків Екоресурс» Петро Бондаренко, співробітники підприємства дроблять гілки, а також збирають і вивозять сміття, яке жителі приватного сектора викинули в несанкціонованому місці - біля скверу ім. Богдана Хмельницького. У роботах задіяно два самоскиди, трактор і дробарка.

«Не всі жителі дотримуються чистоти на вулицях, хоча для цього в приватному секторі зроблено дуже багато. Для вивезення твердих побутових відходів організована система подворового вивезення сміття, тобто городянам не треба нікуди виносити відходи, досить виставити ємність з ТПВ біля будинку, проїде сміттєвіз і забере ці побутові відходи в установлений графіком термін (двічі на тиждень). Також у приватному секторі встановлені спеціальні контейнери для великих побутових відходів», - повідомив Петро Бондаренко.

За його словами, з приватного сектора міста щомісяця вивозиться понад 650 контейнерів-човнів великогабаритного сміття, в тому числі 60 таких контейнерів встановлено у Немишлянському районі.

Як зазначив директор підприємства, жителів домоволодінь постійно інформують про те, де знаходяться контейнери і коли буде вивозитися сміття, але незважаючи на це, люди не завжди своєчасно виносять відходи і викидають їх у несанкціонованих місцях, в результаті там утворюється звалище.

Крім того, за словами Петра Бондаренка, люди не знають, що землю, будівельне сміття, листя та гілки не можна викидати в контейнери для ТПВ або для великогабаритних відходів. Для цих відходів жителі приватного сектора повинні укладати договори з відповідними організаціями, щоб це сміття було вивезено конкретно від кожного домоволодіння.

Зазначимо, компанія «Харків Екоресур» обслуговує весь приватний сектор Харкова - це близько 70 тис. домоволодінь. Роботи з прибирання та вивезення сміття у весняний період проводяться на території приватного сектора у всіх дев'яти районах міста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини