Компанія «Huawei» зацікавилася концепцією безпеки Харкова
26 червня 2018 14:49 Міжнародне співробітництво
Компанія «Huawei» зацікавилася концепцією безпеки Харкова Представники найбільшої китайської компанії в сфері телекомунікацій «Huawei» сьогодні, 26 червня, представили у Харківській міській раді свої можливості в області систем безпеки.

Зустріч пройшла в рамках розробки Концепції безпечного міста Харкова і створення Міського ситуаційного центру. Її провів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Як повідомив заступник генерального директора «Huawei Ukraine» Цзюньлян Чень, компанія надає послуги зі створення таких центрів по всьому світу вже понад десять років. Крім того, допомагає Україні у впровадженні системи 4G.

«Ми зацікавилися вашим проектом. Оскільки Україна знаходиться в стадії трансформації інноваційних технологій, а Харків є одним з головних і стратегічно важливих міст України, «Huawei» хоче всіляко сприяти і допомагати впроваджувати в Харкові новітні технології», - сказав Цзюньлян Чень.

Можливості «Huawei» презентував Ендрю Уотсон - глобальний експерт «Huawei» з громадської безпеки, який був керівником GIS-проекту Національної поліції Великої Британії, керівником з безпеки GIS-проекту на Олімпійських іграх 2012 року, обіймав посаду радника поліції Абу-Дабі та ще низку важливих посад. Він розповів про технології громадської безпеки - командне управління, системи зв'язку, єдину платформу, на якій повинні знаходитися всі структури, що відповідають за безпеку, про загальну базу інформації, яка дає єдине бачення того, що відбувається, про IT-технології. Давши загальне уявлення про роботу, Ендрю Уотсон розкрив можливості сучасних технологій, розповівши про функції програмного забезпечення, розпізнання з камер відеоспостереження людей, номерів авто, руху об'єктів тощо.

Ігор Терехов зазначив, що міська влада Харкова проаналізує всі переваги і недоліки запропонованої концепції. За його словами, для ситуаційного центру і в рамках створення концепції безпечного міста дуже важливо вибрати саме передове обладнання, яке можна буде постійно вдосконалювати.

«Ми дуже активно працюємо над тим, щоб у Харкові з'явився перший в Україні ситуаційний центр. Влітку пройде ще одна зустріч з представниками компанії «Huawei», на якій ми більш детально проаналізуємо всі аспекти роботи. У тому числі щодо захисту інформації, створення єдиного номера реагування, можливості підключення всіх служб, що відповідають за безпеку. Єдиний колл-центр Міського ситуаційного центру повинен буде миттєво реагувати на всі виклики, надзвичайні ситуації, передаючи інформацію патрульній поліції, рятувальникам і швидкій допомозі. Це дозволить зробити Харків більш безпечним», - підсумував перший віце-мер.

Ігор Терехов також нагадав, що минулого тижня пройшла зустріч з американськими партнерами з «Guliani Security & Safety», і було вирішено, що Міський ситуаційний центр розташовуватиметься недалеко від Міжнародного аеропорту «Харків». 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини