Китайський художник презентує харків'янам українські пейзажі
15 березня 2019 10:13 Культура
Китайський художник презентує харків'янам українські пейзажі Виставка живопису китайського художника Чжу Цзяньсюня «Кольоровий дотик» відкриється 21 березня в галереї «Мистецтво Слобожанщини».

За словами організаторів, в рамках виставки будуть представлені пейзажі та натюрморти, написані Чжу Цзяньсюнем в різних куточках України. Майстерності станкового живопису китайський художник навчався в Харківській державній академії дизайну і мистецтв, тому творчість Чжу близька до харківської школи живопису, якій характерні риси імпресіонізму.

«Кожна з робіт автора передає особливий настрій. Вона наповнена щирим сприйняттям світу і бажанням жити в гармонії з ним. У роботах Чжу природа, що нас оточує, постає в усій своїй красі, мінливості і різноманітності, а художні прийоми допомагають ще більше це підкреслити», - зазначили в галереї.

Початок заходу - о 17:00.

Місце проведення: пл. Свободи, 5/1.

Виставка експонуватиметься до 6 квітня.

Довідка. Чжу Цзяньсюнь народився 1993 року в Шеньяні (Китайська Народна Республіка). З живописом Чжу познайомив дідусь, і під його впливом художник пішов вчитися до державної школи в Шеньяні. Пізніше він переїхав в Україну, до Харкова, де вступив на кафедру станкового живопису Харківської державної академії дизайну і мистецтв, яку закінчив 2018 року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини