Харкову необхідна субвенція на інсуліни для хворих
14 вересня 2017 12:43 Медицина
Харкову необхідна субвенція на інсуліни для хворих Цільова держсубвенція покриває лише 48% від потреби для забезпечення хворих на цукровий діабет інсуліном та цукрознижувальними препаратами.

Про це сьогодні, 14 вересня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, така ж проблема існує із забезпеченням медикаментами хворих, які страждають рідкісними (орфанними) захворюваннями. Вона зазначила, що майже вісім місяців не було централізованних поставок хіміотерапевтичних препаратів для лікування онкохворих, хворих на гемофілію, вірусні гепатити В і С, розсіяний склероз.

«Ресурси наші закінчується, люди телефонують, скаржаться. Проблема існує. Забезпечення медикаментами цієї категорії хворих входить до системи державного забезпечення. Ми ж допомагаємо людям всім, чим можемо, і чекаємо на субвенцію», - сказала віце-мер.

Вона зазначила, що медична держсубвенція на 2017 рік склала 1 млрд 247 млн ​​875 тис. грн, або 48% проекту бюджету на 2017 рік. Понад 1 млрд грн з цих коштів, або 91%, - це фонд заробітної плати працівників медичних установ, 5,7% спрямовується на придбання медикаментів.

У той же час за рахунок коштів міського бюджету в установах охорони здоров'я оплачуються комунальні послуги - енергоносії (це понад 118 млн грн) і проводиться капітальний ремонт лікарень. Так, видатки на поліпшення матеріально-технічної бази лікувальних установ за рахунок коштів спеціального фонду (бюджету розвитку) міського бюджету за вісім місяців склали понад 77,5 млн грн. Понад 28 млн грн з цих коштів направили на придбання нового медичного обладнання, понад 49 млн грн - на проведення капітальних ремонтів. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини