Харків'янин завоював в Бразилії п'яту золоту медаль
16 вересня 2016 11:18 Спорт
Харків'янин завоював в Бразилії п'яту золоту медаль Харків'янин Максим Кріпак завоював ще одну золоту медаль на XV літніх Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

У восьмий день змагань харків'янин першим фінішував на дистанції 400 м вільним стилем.

Як повідомили в Національному комітеті спорту інвалідів України, Максим Кріпак - один із лідерів національної збірної серед чоловіків, який завоював 5 золотих і 2 срібні медалі. Уже сьогодні харків'янин побив рекорд українського плавця Віктора Смирнова, який на Паралімпіаді в 2004 році був кращим в команді, завоювавши 5 золотих, 1 срібну та 1 бронзову нагороди.

Зазначимо, на Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро національна збірна команда з плавання вже отримала 56 медалей (21 золотих, 17 срібних і 18 бронзових). Серед 31-ї країни, які завоювали медалі різного ґатунку в плаванні, команда України займає друге місце після команди Китаю, третє місце - у спортсменів з Великобританії.

Всього ж за підсумками восьми днів Паралімпіади 2016 на рахунку української збірної 92 медалі: 35 золотих, 27 срібних і 30 бронзових. З них 6 золотих, 2 срібні і 4 чотири бронзові медалі завоювали харківські спортсмени.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини