Харків'яни вивчили досвід Нюрнберга в області впровадження енергоефективних технологій
25 жовтня 2017 17:18 Міжнародне співробітництво
Харків'яни вивчили досвід Нюрнберга в області впровадження енергоефективних технологій Делегація Харківської міської ради відвідала місто-побратим Нюрнберг (ФРН) і ознайомилася з досвідом роботи муніципалітету в сфері впровадження енергоефективних технологій в бюджетних будівлях міста.

Візит відбувся з 23 по 26 жовтня в рамках співпраці c проектом «Партнерство з містами України» міжнародного товариства «Engagement Global», який реалізується за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини.

В рамках заходу представники Харківської міськради відвідали міський культурний центр, початкову школу, а також муніципальну бібліотеку і лікарню, в яких була застосована так звана технологія «пасивного будинку». З точки зору енергоефективності ця технологія дозволяє економити максимально можливу кількість коштів при відносно мінімальних затратах на етапі реконструкції або забудови, суть технології полягає в максимальній герметизації будівлі.

В рамках візиту представники Харкова зустрілися з директором Департаменту капітального будівництва та енергоменеджменту Євою Анлауфт, у відомстві якого знаходиться понад 1 тис. бюджетних будівель. В ході зустрічі колеги з міста-побратима поділилися особливостями впровадження енергоефективних технологій в Німеччині і, зокрема, в Нюрнберзі, а також продемонстрували результати проведених модернізацій різних будівель бюджетного сектора з метою економії бюджетних коштів на енергоресурси.

Крім того, фахівці з Нюрнберга і Харкова провели робочу зустріч з питання написання і впровадження «Плану дій сталого енергетичного розвитку» в рамках Європейської ініціативи «Угоди мерів», який спрямований на зниження викидів парникових газів. Нюрнберг є учасником цієї угоди з 2009 року, і на сьогоднішній день, працюючи за «Планом дій сталого енергетичного розвитку міста Нюрнберга», місто скоротило викиди на 45%.

Нагадаємо, що Харків приєднався до ініціативи «Угоди мерів» в кінці 2016 року. Цього року за підтримки фахівців міста-побратима, а також провідних міжнародних експертів міська влада приступила до розробки «Плану дій сталого енергетичного розвитку і клімату міста Харкова до 2030 року», а також «Реєстру викидів СО2».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини