Харків'ян запрошують на Фестиваль грецької культури
18 березня 2019 14:37 Культура
Харків'ян запрошують на Фестиваль грецької культури Фестиваль грецької культури, присвячений Дню Національного Відродження Греції, пройде з 23 березня по 20 квітня в Харкові.

Відкриють фестиваль урочисті збори, присвячені цьому дню, які відбудуться у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті. Початок - о 13:00.

24 березня відбудеться захід для дітей - «Подорож українською античністю», який пройде в Школі мистецтв (вул. Старошишківська, 8). Початок - о 13:00.

Крім того, в рамках фестивалю відкриється планшетна фотовиставка «Без правил, без кордонів. Андреас Ембірікос (1901-1975)», відбудуться літературний вечір, присвячений 110-річчю від дня народження грецького поета, письменника і драматурга Яніса Ріцоса, а також перегляд художнього фільму грецького кінорежисера «Пірати Егейського моря».

Завершиться фестиваль 20 квітня концертом творів грецьких композиторів, який відбудеться у Харківській обласній філармонії. Початок - о 18:30.

З повною програмою заходів можна ознайомитися тут.

Організатор фестивалю - Громадська організація «Харківське міське товариство греків «Геліос». Заходи проводяться за підтримки Посольства Грецької Республіки в Україні, Одеської філії Грецького фонду культури, Благодійної організації «Фонд Бумбураса», Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, Харківського національного автомобільно-дорожнього університету та Школи мистецтв.

Довідка. Фестиваль грецької культури присвячений Дню Національного Відродження Греції, який відзначається щорічно 25 березня. У цей день греки всього світу віддають шану героям Революції 1821-1829 років. За вісім років революції на боротьбу за незалежність від османського панування в Греції було мобілізовано близько 100 тис. солдатів, близько 50 тис. з них загинули. Однак жертви не були даремними: в 1829 році Туреччина визнала незалежність Греції, а пізніше незалежність грецької держави визнали й інші держави світу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини