Харків'ян запрошують до парку Горького на виставку унікальних фото Харкова
19 серпня 2017 18:58 Культура
Харків'ян запрошують до парку Горького на виставку унікальних фото Харкова Традиційна виставка унікальних фотографій часів воєнного Харкова і сучасної Слобожанщини відкрилася сьогодні, 19 серпня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

У відкритті фотовиставки «Дивовижна земля Харківська», присвяченій Дню міста, взяла участь заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

«Тут представлені чудові пейзажі і цікаві історичні пам'ятники - все це настільки розбурхує емоції, що не хочеться відходити від цих картин. Мене переповнює почуття гордості за наше місто!» - зазначила віце-мер.

Експозиція складається з двох частин - краєвиди сучасного Харкова і Харківської області, а також місто воєнних років.

Так, на честь 74-тої річниці визволення Харкова від нацистських загарбників на виставці презентували фотографії міста 1942-1943 років, придбані з приватних колекцій на аукціоні в Німеччині. Це нові ракурси центральних вулиць міста, Успенського собору та Благовіщенського храму, а також унікальні знімки тих місць, які не були представлені ні у фотоальбомах, ні на попередніх виставках.

Співорганізатор і автор проекту Габріель Михайлов зазначив, що частина виставки про сучасний Харків - це відображення фотоальбому «Дивовижна земля Харківська», який був презентований торік і куди увійшли знімки з різних куточків Харківської області.

«Це багаторічна колекція, яку ми постійно оновлювали. Є знімки з висоти пташиного польоту. На аеродромі в Коротичі нам давали транспорт, і ми літали над областю і знімали. Ми бачили унікальні оборонні споруди, які збереглися з часів набігу кримських татар - знизу їх не видно, вони виглядають, як звичайні пагорби. А ми знімали їх згори у всій красі», - розповів Габріель Михайлов.

За словами харківського фотохудожника, співорганізатора виставки і автора багатьох сучасних знімків Харкова Володимира Бисова, якщо виставки минулих років носили історичний характер, то цьогоріч організатори зробили акцент на географічному аспекті. В експозиції представлені різноманітність і краса ландшафтів Харківської області - піщані бархани в районі села Кочеток, пейзажі в околицях села Тимченки, старовинний Шарівський замок, а також пейзажі Наталівки, Ізюма, Чугуєва.

Виставка знаходиться на одній із алей парку Горького, поруч із Колесом огляду. Всього в експозиції представлено понад сто знімків Харкова і області. Виставка працюватиме до 10 вересня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини