Харків’ян закликають дотримуватись протиепідемічних правил під час хрещенського купання
19 січня 2022 10:37 Медицина
Харків’ян закликають дотримуватись протиепідемічних правил під час хрещенського купання Департамент охорони здоров’я закликає харків’ян дотримуватись протиепідемічних правил та надав рекомендації всім, хто планує купання на Водохреща.

Як повідомляється на сторінці Департаменту охорони здоров'я у «Facebook», занурення в крижану воду не допоможе зміцнити імунітет до COVID-19 і не посилить захист організму від коронавірусної хвороби. Відвідувати масові скупчення людей – значить наражати себе на небезпеку інфікуватися, тому слід дотримуватися всіх протиепідемічних правил.

Крім того, у департаменті нагадали, що пірнати в ополонку краще лише загартованим людям і якщо людина повністю здорова. Перед пірнанням бажано порадитись зі своїм сімейним лікарем.

Також фахівці дають поради: перед заходом у воду потрібно зробити інтенсивну розминку, а потім пірнати не різко, а поступово занурюючись у воду. «Почніть з вмивання обличчя, обтирання грудей, живота і спини і лише після цього занурюйтесь по шию. Занурюватися з головою не варто – це може призвести до різкого охолодження організму», - застерегли у департаменті.

Згідно з рекомендаціями фахівців, перебувати у крижаній воді можна 3-5 сек, максимум – 2 хв. Це дозволяється лише тим людям, які роками практикують загартовування. Також городянам рекомендують відмовитися від вживання алкогольних напоїв, а відразу після занурення слід одягнути теплий сухий одяг.

Відмовитись від купання на Водохреще рекомендують усім, хто має: запальні процеси носоглотки та придаткових пазух носа, середнього вуха, симптоми застуди, захворювання серцево-судинної системи, хвороби центральної нервової системи, захворювання периферичної нервової та ендокринної систем, хвороби органів зору та органів дихання, захворювання сечостатевої системи та шлунково-кишкового тракту, шкірно-венеричні захворювання, наявність великих післяопікових рубців. Також від занурення варто відмовитися вагітним жінкам та дітям до 6 років. Старші діти можуть купатися лише під наглядом дорослих.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини