Харківський притулок для тварин визнали одним з кращих в Україні
02 жовтня 2014 17:47 Екологія
Харківський притулок для тварин визнали одним з кращих в Україні Представники комунальних служб і зоозахисники з різних куточків країни визнали харківське комунальне підприємство «Центр поводження з тваринами» одним з кращих в Україні. Про це сьогодні, 2 жовтня, повідомила директор Центру поводження з тваринами Юлія Шаповалова. За її словами, харківський притулок відвідали комунальники і зоозахисники з Луцька, Мелітополя, Полтави, Миколаєва, Сум. Вони відвідали Центр поводження з тваринами, побачили, в яких умовах вони утримуються, оглянули вольєри і дві споруджувані будівлі для утримання тварин. Всього в притулку на сьогоднішній день утримується близько 300 собак і 100 кішок. 

 

 

Юлія Шаповалова підкреслила, що українські зоозахисники зазначили, що подібного притулку, який би побудувала міська влада, в Україні немає. «Вони відзначили наш комплексний підхід до роботи з тваринами. Адже ми займаємося не просто виловом. Ми приймаємо тварин до притулку, реєструємо їх, дресируємо, надаємо медичні послуги. Зоозахисники зазначили, що подібний центр є в Одесі, але там притулок будували за рахунок німецьких благодійників, а подібного комунального підприємства в Україні немає», - повідомила Юлія Шаповалова. 

 

 

Крім того, зазначила директор притулку, згідно з даними санепідслужби, в порівнянні з 2010 роком в Харкові майже на 40% знизилася кількість укусів городян бездомними собаками, також знизився рівень зараженості гельмінтами міський грунту з 19,3% до 1,2%. Чотири роки тому, підкреслила Юлія Шаповалова, в місті спостерігалося різке збільшення кількості бездомних собак, і через 3,5 року підприємство домоглося дуже хороших результатів. 

 

 

Зазначимо, що сьогодні в Центрі поводження з тваринами пройшла науково-практична конференція на тему: «Європейський метод вирішення проблеми бездомних тварин в Харкові і його результати». Комунальники і зоозахисники з різних міст України відвідали конференцію у зв'язку з актуальністю питання поводження з бездомними тваринами в Україні і успішним практичним досвідом в скороченні популяції бездомних тварин в Харкові.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини