Харківський обласний центр урології відзначив 50-річчя
06 жовтня 2017 18:20 Медицина
Харківський обласний центр урології відзначив 50-річчя Святковий захід, присвячений 50-річчю Харківського обласного клінічного центру урології та нефрології ім. В.І. Шаповала, відбувся сьогодні, 6 жовтня, у Харківській філармонії.

З 50-річним ювілеєм колектив медичного закладу привітали представники керівництва міста та області, науковці, колеги з інших медичних закладів міста та інших регіонів країни. Керівник Харківського обласного центру урології та нефрології Володимир Лісовий зазначив, що за свою історію медичний заклад вилікував таку кількість пацієнтів, що вистачило б на населення маленької країни. 50 років тому харківський центр був першим практичним медзакладом подібного профілю в Радянському Союзі. В даний час у центрі працюють понад 700 медпрацівників, у тому числі шість професорів, 10 заслужених діячів науки і лікарів, 20 кандидатів наук і доцентів.

Колектив центру привітала заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

«Крім того, що тут надають професійну медичну допомогу і застосовують унікальні медичні технології при оперативному лікуванні різних захворювань, тут також присутній дух життєлюбства, оптимізму і надії, який допомагає людям стати на ноги. Я бажаю вам здоров'я, розвитку і просування вперед!» - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Кращим співробітникам медустанови віце-мер вручила Подяки міського голови, а колективу - Почесну грамоту Харківської міської ради.

Для всіх присутніх продемонстрували документальний фільм про історію і становлення Обласного центру урології та нефрології. Після урочистої частини відбувся концерт артистів філармонії.

Зазначимо, що 5-6 жовтня центр урології проводить міжнародну науково-практичну конференцію «Урологія, андрологія, нефрологія - 2017», в якій беруть участь фахівці з України, Польщі, Вірменії, Білорусі, Грузії, Казахстану, Туркменістану, Азербайджану, Лівану, Сирії, Єгипту тощо. Крім того, в рамках конференції пройшов чемпіонат з футболу серед урологів України.

Довідка. Харківський обласний клінічний центр урології та нефрології ім. В.І. Шаповала заснований в жовтні 1967 року. Під керівництвом доктора медичних наук Володимира Шаповала в центрі були відкриті два нових корпуси і вузькоспеціалізовані відділення онкології, андрології, нефрології, програмного гемодіалізу, а також отримали подальший розвиток відділення туберкульозу та дитячої урології.

Сьогодні Харківський центр урології є одним з найбільших в Україні спеціалізованих лікувально-профілактичних закладів, де лікують захворювання нирок, сечовивідних шляхів, захворювання чоловічих статевих органів. У центрі функціонують 12 основних і 5 допоміжних лікувально-діагностичних відділень, заклад розрахований на 420 ліжок. У структурі центру э загальноурологічні відділення, а також вузькоспеціалізовані: дитяче, андрологічне, урогенітального туберкульозу, інтервенційної урології, онкології, нефрології, хронічного і перитонеального гемодіалізу, а також клінічна, біохімічна та бактеріологічна лабораторії, лабораторія репродуктології людини, відділення променевої діагностики, фізіотерапевтичне відділення, консультативна поліклініка. Центр оснащений сучасною діагностичною і лікувальною апаратурою, що дозволяє проводити обстеження та лікування на європейському рівні.

Науковий і лікувально-діагностичний потенціал ХОКЦУН дозволяє брати участь в міжнародних багатоцентрових медичних дослідженнях з гіперактивного сечового міхура, впливу екології на репродуктивну функцію у чоловіків, з імунотерапії неоперабельного раку нирки.

У 2011 році на будівлі Харківського обласного центру урології і нефрології ім. В.І. Шаповала було встановлено меморіальну дошку видатному лікарю і засновнику медустанови Володимиру Шаповалу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини